自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

自己有做excel, debit/credit

會計一個月來一天 ,eg 9am~5pm
不用開票

入data 去會計system, 同出報表。
生意不多,一個月 5單~15單
一買入,一賣出 = 1單

請問比幾錢先會有人做?

謝謝

男爵府

靚媽媽 發表於 19-1-23 17:15

我有朋友做 freelance 會計
可介紹俾你

大宅

2019勳章

我諗起碼500

大宅

一個月先入一次數,不如問下你个auditor做唔做?

男爵府

八百

大宅

may12345678 發表於 19-1-23 18:32
一個月先入一次數,不如問下你个auditor做唔做?

我auditor 好忙,所以人手分配吾到

大宅

靚媽媽 發表於 19-1-23 19:01
我auditor 好忙,所以人手分配吾到

加錢都唔肯?

大宅

回覆樓主:

每月transcation 5-15單,我公司比一年$2000, 但不上門,一年或半年做一次,有partime自己有software, or 晚上remote 入你公司software做

其實這麽少單,自己入都得,有software吾難

除非你個software無人教, 要自學

wcpcelia    發表於 19-1-24 15:55

珍珠宮

回覆樓主:

真的, 自己買software
通常有免費堂可上, 加埋有hotline問
一次過俾2,3千蚊, 平過你請part time。

大宅

cbeyond 發表於 19-1-23 20:17
真的, 自己買software
通常有免費堂可上, 加埋有hotline問
一次過俾2,3千蚊, 平過你請part time。

有興趣學,請問可以提供software資料嗎?

珍珠宮

ESTHERB 發表於 19-1-23 20:25
有興趣學,請問可以提供software資料嗎?

myob 比較易用, 有免費教學, youtube亦有片教點用。
peachtree就價錢平少少
2個教易用

珍珠宮

回覆樓主:

myob有 trial 版, 試過啱用先買

https://hk.abssasia.com/free-trial

大宅

2019新春慶豚圓 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁少transactions,自己做埋都得啦!如果揾人,我覺得$500合理羅!

別墅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

800一個工作天!

大宅

fooksquare 發表於 19-1-23 20:04
每月transcation 5-15單,我公司比一年$2000, 但不上門,一年或半年做一次,有partime自己有software, or ...

我公司已經有買左software, 他來input date 就可以, 公司水電什費單都要入,之後generate profit and loss,同 balance sheet.

子爵府

如果得5-15單,出埋報表, 半日都搞掂,會否唔止咁少野? 如係上面所講,我收你$500,請唔請我 但搞掂完報表就放工,唔會捱到5點放工為止,因真係唔駛做到5點鐘都做完如你上面所講既範疇

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊