自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

http://s.nextmedia.com/apple/a.php?i=20190124&sec_id=4104&s=0&a=20597861

派4,000元補鑊毋須住址證明 郵費不足亦得

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

回覆樓主:

住址証明無需要,咁有d無固定屋

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

幾好, 我侄仔上年才18歲, 在外國讀書, 無銀行戶口的.

伯爵府

2019新春慶豚圓

hellohellojenny 發表於 19-1-24 07:53
http://s.nextmedia.com/apple/a.php?i=20190124&sec_id=4104&s=0&a=20597861

派4,000元補鑊毋須住址證明 ...

唔明點解唔足郵票唔退回俾寄件人

翡翠宮

hellohellojenny 發表於 19-1-24 07:53

派4,000元補鑊毋須住址證明 ...

点解要拖

子爵府

唔知有冇人玩野貼一毫子郵票。

wcpcelia    發表於 19-1-24 15:42

禁止發言

2019新春慶豚圓

男爵府

kitbebe 發表於 19-1-24 08:05
幾好, 我侄仔上年才18歲, 在外國讀書, 無銀行戶口的.

冇戶口係咪喺個表格上面就咁寫沒有戶口跟住寄支票?

象牙宮

doryi 發表於 19-1-24 19:26
冇戶口係咪喺個表格上面就咁寫沒有戶口跟住寄支票?

親身取票

洋房

sunshine0613 發表於 19-1-24 08:09
唔明點解唔足郵票唔退回俾寄件人

如果信封背面無寫回郵地址,就無方法退回俾寄件人。現時郵局一般做法,係當死信,堆填區見。

大宅

2019新春慶豚圓

都唔明點解唔叫人貼足郵費,唔夠咪冇得拎咪幾好,個個都會自動自覺,郵政部門是自付盈虧的,額外做咗嘢部門都好合理收番錢,郵政部門蝕錢咪遲D問政府攞,一樣用納稅人的錢
三億行政費做老人福利仲好,仲印大量表格,帶頭不環保

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

謝謝提醒

珍珠宮

Luffy007 發表於 19-1-25 05:06
都唔明點解唔叫人貼足郵費,唔夠咪冇得拎咪幾好,個個都會自動自覺,郵政部門是自付盈虧的,額外做咗嘢部門 ...

大宅

2019勳章

sf013hk 發表於 19-1-24 08:18
唔知有冇人玩野貼一毫子郵票。

我覺得實有

大宅

2019勳章

Luffy007 發表於 19-1-25 05:06
都唔明點解唔叫人貼足郵費,唔夠咪冇得拎咪幾好,個個都會自動自覺,郵政部門是自付盈虧的,額外做咗嘢部門 ...

因為政府怕左d市民。。。。

大宅

2019勳章

cc4321 發表於 19-1-24 08:30
一開始好多人都影印哂D文件, 而家又話唔洗, 浪費唔小紙張
改黎改去, 仲有一個星期就交表, 睇下又再 ...

因為好多人無住址證明, 叫佢地交結婚證書副本又嫌煩

大宅

BK Milk勳章

其實而家寄得未?

禁止發言

2019新春慶豚圓

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊