論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請左一個24歲印傭姐姐照顧7個月大女兒,做了三、四個月,晚上女兒跟我同老公訓,但最近自己身體不舒服,以免傳染,讓她跟女兒訓,距會早上自動比平時遲1.5-2小時起身,平時7:00就起身梳洗、做家務,自問半夜Bb只會起身扭奶一次,喂完距就會立刻訓,但我都覺得唔應該太遲起身,以打工仔心態,最多遲1小時起床已經好突,遲兩小時,先慢慢起床,我真係唔知道距夜晚照顧我女照顧唔好,還是醒了 都唔出來囉

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

避免誤會 可同姐姐講明想佢幾點起身

別墅

我工人通常7點度...... 夜晚通常9點之後都冇咩野俾佢做, 佢會開住門用電話, 到差唔多10點就會close 門同我地講早抖

別墅

我地無特定姐姐幾點起身,不過佢日日6點起身洗車。我問佢做咩唔訓耐d,佢話訓唔倒咁耐。夜晚通常9點倒完垃圾佢就關門翻房。

大宅

回覆樓主:

我果件
以前bb11點訓,佢十一點半無野做,七點九起身
下午bb訓佢又訓2-3小時口,我地比,真係倦

現在bb九點半訓,佢十點一定無野做, 佢都係咁

我問佢係咪一定要下午訓?佢話佢做曬d野點解唔可以訓? 我話no,因為個問題係佢會將所有野早上做曬,下午佢訓覺,我請佢返黎唔係請佢訓覺

同埋以前做壞左手勢比佢房玩手機,佢同bb訓,現在唔比房玩,

樓主你直接講你要求便可,問下佢bb係成日醒?工人成日想拿盡曬權利, 比佢訓九個鐘合理,我果件成日話bb醒,係之前佢病左我叫佢係廳訓, 我地湊返發覺同佢所講唔一樣,所以我cut曬佢午訓房玩手機,

同埋我唔比工人山門訓,有b係到,我話我要入去 ,開冷氣或暖氣都開門

以前bb訓下午覺, 佢又走入去訓,當辛苦,比佢, 但晚晚同係沙地打工老公凌晨二點開波傾計,我比佢訓午訓唔係容許佢同老公夜晚煲粥,不過都持續左好一段時間

佢又唔比面我外母
我果件準備炒

之前嚴重說七點半起身,無跟過
我無再話佢

七點半起身係比佢抖九個半鐘

過二個月即炒佢老母

首頁

尾頁

跳至