自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章

Joey8 發表於 19-1-24 19:53
好恐怖

幸福可以好簡單

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

Pollyowen 發表於 19-1-25 12:29
我好鍾意食架!

Me 2

大宅

我好鍾意食炑8既泡菜,見到東張西望有佢地個Logo

男爵府

cholewong29 發表於 19-1-24 21:06
有次新聞講韓國d泡菜都係內地供應,講緊係韓國本土

我好似有啲印象

大宅

SHILINGFA 發表於 19-1-25 22:48
我好鍾意食炑8既泡菜,見到東張西望有佢地個Logo

你係咪都認得係炑8既logo?我都認得係,我fb inbox問佢地,佢咁覆我(emoji)(emoji)

你好,我地既泡菜係每日由廚房團隊醃製,並非購自其他地方,可能有所誤會喇(emoji)(emoji)

大宅

wawafu 發表於 19-1-26 11:33
你係咪都認得係炑8既logo?我都認得係,我fb inbox問佢地,佢咁覆我(emoji)(emoji)

你好,我地既泡菜係每 ...

係呀!好明顯影到個箱有佢地個Logo
雖然佢回覆話自家製,但始終都有啲擔心

水晶宮

回覆樓主:

泡菜都係去aeon買好,唔好出去食喇

男爵府

stagea 發表於 19-1-24 20:29
係,豆腐幾蚊雞都走!

好癲

所以我好多年冇喺街市買豆腐果D ,睇到都覺得污糟,情願買有包裝果d 有機豆腐

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

opl2 發表於 19-1-26 15:20
所以我好多年冇喺街市買豆腐果D ,睇到都覺得污糟,情願買有包裝果d 有機豆腐
...

聽個同事講、超市韓國豆腐都好味,我下次買來試下先

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

stagea 發表於 19-1-26 15:24
聽個同事講、超市韓國豆腐都好味,我下次買來試下先

日本娟豆腐都好正

大宅

SHILINGFA 發表於 19-1-26 14:39
係呀!好明顯影到個箱有佢地個Logo
雖然佢回覆話自家製,但始終都有啲擔心
...

係囉 為有以後食小啲

公爵府

回覆樓主:

男爵府

畀面勳章

禁止訪問

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

siuman3317 發表於 19-1-25 07:30
無睇電視炑八泡菜好味我食好多

佢個泡菜煎蛋,我仔好鍾意食

大宅

回覆樓主

見到一包包走私泡菜放係地下已經覺得衛生好有問題唔敢再食

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

仲有豆腐都走私....真係嚇死人.
<br><br>

首頁

尾頁

跳至