自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

話說細仔k3迪士尼畢業禮就喺小二大女的測驗前4日。
畢業禮在星期六,測驗在下一個星期三
而家諗緊比唔比呀女去弟弟個畢業禮好。。。。大家比d意見

大宅

2019勳章

唔好話前四日,前一日都去。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

baby7 發表於 19-1-24 23:39
而家諗緊比唔比呀 ...

提早温咪去得囉。
小二測驗個內容其實好少。
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

早啲溫囉,溫少日都唔怕喇,之後又仲有幾日溫習。帶埋家姐一齊去玩喇

伯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

伯爵府

梗去
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

男爵府

回覆樓主:

我大女考試考星期四五,跟住星期一二,中間嗰個星期日二女親子旅行,我都照帶埋大女去。當時星期一考數學,我自己覺得數學唔係last minute去谷就谷到,而且大女明知個妹嗰日去玩,佢個心都散啦!你不如同佢嚟個協議,如果乖乖提早溫書,就可以一齊去玩,呢個誘因對小朋友嚟講係好好嘅動力!

男爵府

回覆樓主:

梗係去啦,冇得玩好慘架,將來讀十幾年書,都係溫少一日姐

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

仲有3日時間溫習ok呀

伯爵府

2019新春慶豚圓

一早溫定書,況且前4日,大把時間啦

男爵府

普通玩就唔去,但弟弟畢業就去下啦!早d plan下溫書時間表,抽到時間嘅

公爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

其實差唔遠,係自己心理好過啲。
我仔呢次唔駛呈分,咁岩屋企有事我行開三日無人操佢,出黎成績同平時差唔多。

珍珠宮

平時成績如何?如果你地全部出曬街,佢會乖乖自己溫書?

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

會去, 預早溫完

大宅

我會去,輕鬆下。
剛剛個聖誕係度溫書,開學前一日去左迪士尼。
月中考試,隔左一個星期六日,走左去踏單車,我同個囡溫都溫到好悶,要行開下

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

提早溫習

子爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

回覆樓主

去,提早溫習咪得囉!

唔覺得出左去一日會對成績有乜大影響。

子爵府

唔好病就得了。

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 美好大世界2017勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

男爵府

去啦,仲有3日,慢慢溫都得

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊