自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

仗義每多屠狗輩~

小小碰撞,大叔比黑衣男人打不還手,四個義士出手教訓,惡人有惡報~

本僅是輕微的街頭碰撞,竟爆發一場險搞出人命的流血衝突!今日傍晚約六時半,在人多擠迫的旺角登打士街即好景商場對開,一名綠衣中年漢推着手推車運貨時,疑不小心碰撞到一部載着小狗的「狗仔車(類似BB車 )」。小狗的黑衣青年狗主即時大興問罪之師,綠衣男又不肯相讓,雙方先則口角,繼而動武兼拳腳交加,引來途人圍觀。

旺角黑衣男打大叔 遭旁觀者圍毆昏迷:https://youtu.be/_78PWdwrqIY

tansyneko    發表於 19-1-25 13:41

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

讀者馮先生提供的一分鐘片段可見,影片中黑衣青年原佔盡上風,他一邊講粗口,一邊向綠衣男拳打腳踢,包括打對方的頭、摑對方的臉、踢對方的腳,前後施襲約十次,綠衣中年漢負隅頑抗,並以粗口還擊。影片可見黑衣青年當時意氣風發,大聲喝罵綠衣漢及要求對方道歉:「你啲貨係死嘅,我隻狗係生嘅!」馮先生稱當時覺得黑衣青年有點過份,因覺得街頭碰撞只是小事,大家不用太暴躁。

但此時情況突然急變,因一名身材矮小男子疑看不過眼黑衣男打綠衣漢,突出口問綠衣漢需否驗傷。黑衣青年遂與矮漢爭執,未料附近突湧出三名疑是矮漢同伴的男子,與矮漢共四人圍毆黑衣青年......

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

其中矮漢出拳最狠,曾以多次連環拳狂毆黑衣青年頭部,青年不敵被打致跌在地上,復遭對方以腳狂踩,結果頭部受傷流血。

最初引起風波的綠衣漢,此時卻已悄悄離去,在警方接報到場前,四名傷人者亦已離去。馮因有事在身,此時已先行離開。馮認為這個衝突事件中黑衣青年雖也有不是的地方,但矮漢四人組這樣暴力傷人是更加不對,應該譴責。

讀者江小姐則目擊到救護員到場為受傷黑衣青年急救的一幕。她指黑衣青年躺在地上一度昏迷,眼角受傷流血,地上有一灘血,傷勢頗嚴重,還幸救護員急救時青年恢復了知覺。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

江女同樣覺得今次衝突原本只是好小事,因現場一段登打士街本就人多路窄,行人有碰撞並不出奇。江女認為若能和氣一點,便不用發生這麼嚴重的流血衝突。

警方發言人則指,傍晚約6時半警方接報指兩男子在旺角登打士街打架,警方到場發現一名33歲姓莫男子頭部受傷昏迷,隨即被送院,警方仍在調查案件。

子爵府

牛年勳章

點解你要拍掌即使個惡漢出手打人唔岩,但圍觀者咁打到佢昏迷又岩咩?
咁樣咪誰大誰惡誰正確?!大家應該勸阻打架喎!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

wingbc 發表於 19-1-25 06:48
點解你要拍掌即使個惡漢出手打人唔岩,但圍觀者咁打到佢昏迷又岩咩?
咁樣咪誰大誰惡誰正確?! ...

一早應該揾人報警。後期勸交嗰位都比惡男罵同郁手,所以先比人打,雖然郁手係唔啱,但又真係另人大快人心。

我再強調不主張以暴易暴

公爵府

回覆樓主:

呢D人撩事鬧非,俾人打死都唔抵可憐。

侯爵府

回覆樓主:

果件憤青, 未知旺角咩地頭

大宅

回覆樓主:

見到嘅 係黑衣男 打一個大叔 路人睇唔過眼就去勸交 畀人打.佢啲朋友幫手。 呢啲叫做惡人自有惡人磨,

珍珠宮

對正廣華e院後門,白車都吾使call

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

wingbc 發表於 19-1-25 06:48
咁樣咪誰大誰惡誰正確?! ...

呢D情況下你敢勸交 ?

我最多報警 打片 做目擊証人。

子爵府

咁隻狗仔點,係咪跟埋去醫院

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

究竟我是誰 發表於 19-1-25 07:18
一早應該揾人報警。後期勸交嗰位都比惡男罵同郁手,所以先比人打,雖然郁手係唔啱,但又真係另人大快人心 ...

x 2
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

唔抵可憐
佢打人先,之後勸交又打,
點知原來勸交嘅咁疊馬,
俾D教訓佢!!

伯爵府

2018父親節勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

蝦一個唔識還手嘅人眾目睽睽下又打頭、又打面再伸多幾腳,才犯眾憎惹來被打的惡果。

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

執返條命算好彩。你識打人,人地都可打你。

男爵府

kenshiro18 發表於 19-1-25 08:27
養狗推車果d,好多都short short 地

可能隊左野,跳制

男爵府

回覆樓主:

惡人先告狀, 處處迫人, 得勢不饒人 , 係近年來香港社會出現最多嘅寫照。
"誰大誰惡誰正確" 表現得淋漓盡致, 但世事總有因果的, 當遇到比你更惡的, 後悔就太遲。

首頁

尾頁

跳至