親子旅遊

跳至

首頁
12345...23

尾頁

男爵府

BBG1 發表於 19-1-25 22:00
愛寶好玩,玩了全日。水陸兩用車睇老虎熊人等。食野$合理,唔似迪迪尼果D賺$价。
...

聽落好吸引 我會再問問我小朋友睇下佢想去首爾樂園定愛寶樂園玩. 好多謝你嘅分享

公爵府

親子王國15週年勳章

CaCa0919 發表於 19-1-25 22:07
聽落好吸引 我會再問問我小朋友睇下佢想去首爾樂園定愛寶樂園玩. 好多謝你嘅分享
...

愛宝大好多的。夠130cm 可玩木製過山車tim. 好驚

男爵府

BBG1 發表於 19-1-25 22:17
愛宝大好多的。夠130cm 可玩木製過山車tim. 好驚

我小朋友未夠130cm 呀. 好彩暫時仲未夠高.. 如果唔係佢拉埋我陪佢玩, 我唔知道要驚幾多次

公爵府

親子王國15週年勳章

kikitea 發表於 19-1-25 20:46
仲plan緊,我同你一樣,諗住join一日local tour去小王子村,railbike。。。
同埋諗緊去首爾大公園定兒童大 ...
我去年去左兒童大公園。都ok.大人唔玩唔洗$。 之後去馬場洞好近。

公爵府

親子王國15週年勳章

CaCa0919 發表於 19-1-25 22:22
我小朋友未夠130cm 呀. 好彩暫時仲未夠高.. 如果唔係佢拉埋我陪佢玩, 我唔知道要驚幾多次
...
去年join 團南怡島,似靓的南生圍。rail bike 好累,法國村小王子打卡,辣炒雞好食

wcpcelia    發表於 19-1-29 11:35

男爵府

BBG1 發表於 19-1-25 22:22
我去年去左兒童大公園。都ok.大人唔玩唔洗$。 之後去馬場洞好近。

首爾樂園同兒童大公園又係兩個樂園嚟. 但首爾樂園有埋動物園區, 好似會啱玩 D 請問6-7小朋友你會建議去邊個樂園玩會比較適合? 另一邊我都會問問小朋友嘅意願.

公爵府

親子王國15週年勳章

CaCa0919 發表於 19-1-25 22:29
首爾樂園同兒童大公園又係兩個樂園嚟. 但首爾樂園有埋動物園區, 好似會啱玩 D 請問6-7小朋友你 ...

我覺得首爾樂園好玩D,兒童大也有小型zoo, D机動games不太多。我去年去埋爱宝,所以去兒童大就算。

男爵府

BBG1 發表於 19-1-25 22:24
去年join 團南怡島,似靓的南生圍。rail bike 好累,法國村小王子打卡,辣炒雞好食
...

小王子村去過一次唔會再去. 無乜野玩, 睇嘅野都唔吸引. 真心係裡面行都幾無聊. 但 join 嘅團行程包埋係裡面, 無辦法唔去. 其實當時 join 團有得選小王子村同晨靜樹木園, 後悔當時唔揀晨靜

男爵府

BBG1 發表於 19-1-25 22:31
我覺得首爾樂園好玩D,兒童大也有小型zoo, D机動games不太多。我去年去埋爱宝,所以去兒童大就算。
...

明白, 唔該曬你

公爵府

親子王國15週年勳章

CaCa0919 發表於 19-1-25 22:32
小王子村去過一次唔會再去. 無乜野玩, 睇嘅野都唔吸引. 真心係裡面行都幾無聊. 但 join 嘅團行程包埋係裡 ...
yes yes

大宅

我地三大兩小,頭尾共8日,午機去午機返,實際玩6日。暫時安排

1) 18/04 四
- 到埗

2)19/04 五
- relax/ adapt
- 首爾大公園賞櫻/ 玩公園

3) 20/04 六
- 八重櫻/全州韓屋村韓服一日團

4)21/04 日
- 冰雪樂園
- luge

5)22/04 一
南怡島/rail bike /草泥馬

6) 23/04 二
樂天世界

7) 24/04 三
- 市區shopping / 手信
- running man/智勇迷宮/4d館

8) 25/04 四
回程

男爵府

BBG1 發表於 19-1-25 22:22

好,等我加入行程裡面先

男爵府

glocatcat 發表於 19-1-26 00:17
我地三大兩小,頭尾共8日,午機去午機返,實際玩6日。暫時安排

1) 18/04 四

去8日咁多可以安排去唔同嘅地方玩, 唔洗趕, 慢慢玩返夠本 見你其中一日行程都係去南怡島+rail bike, 但就會去草泥馬牧場. 請問參加邊間 one day tour 可以去曬3個上述地方? 因為見去草泥馬牧場要連埋去南怡島同晨靜. 請問冰雪樂園遠唔遠? 裡面有咩玩架? Only 玩雪同溜冰?

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

hi我21/4出發,去6日,唔知到時天氣冬唔冬?呀囡睇過話上年4月頭重有雪落

男爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章

glocatcat 發表於 19-1-26 00:17

1) 18/04 四

我14/4去,都係去8日丫,午機去晚機返

子爵府

報到, 我19/4出發去6日

男爵府

rebecca0113 發表於 19-1-26 15:29
hi我21/4出發,去6日,唔知到時天氣冬唔冬?呀囡睇過話上年4月頭重有雪落 ...

你4月21號先出發, 應該唔會落雪. 天氣都仲係幾凍(早晚溫差好大) 我上年4月11號去, 17號回. 7日裡面無落過雪, 但有2-3日落雨. 朝早落雨行出街如果著唔夠衫成個人會打冷震, 夜晚我都要著褸. 下晝叫做暖少少, 我凈係著絨毛衛衣+厚外套就 ok.

男爵府

Fishbbmama 發表於 19-1-26 16:49
報到, 我19/4出發去6日

歡迎 你會計劃去首爾邊 D 地方玩?

子爵府

CaCa0919 發表於 19-1-26 21:02
歡迎 你會計劃去首爾邊 D 地方玩?

我小朋友得3歲, 計劃會去1日熊津玩水+玩雪兜、1日去舊把搬樂天樂園、 1日去玩滑坡車+rail bike, 其餘2日時間就行下街shopping , 第一日我成6點先到, 所以冇行程

男爵府

Fishbbmama 發表於 19-1-26 21:20
我小朋友得3歲, 計劃會去1日熊津玩水+玩雪兜、1日去舊把搬樂天樂園、 1日去玩滑坡車+rail bike, 其餘2日 ...

玩滑坡車? 係江村 rail bike 附近? 樂天世界我小朋友去過一次, 果次我地去完樂天再走埋附近場嘅 Kidzania. 小朋友可以1日玩2個地方. 開心到爆炸! 今次又會再帶佢去 Kidzania 玩, 但唔會再去樂天世界. 宜家仲度緊行程其中1日去完 Kidzania 可以再去邊到玩, 邊到行

首頁
12345...23

尾頁

跳至