親子旅遊

跳至

首頁
34567...23

尾頁

大宅

glocatcat 發表於 19-2-11 09:47
我都打算去,但同行有6x 老人家,啱玩嗎?佢地網站全韓文唔知寫咩。兩個大人一齊座可以嗎?
...

老人家就唔啱玩。高過120cm就要自己一架車。有分1次、3次及5次的門票,我個人覺得玩3次就足夠。

大宅

jessiejy 發表於 19-2-9 13:47
你好! 請問是去坡州 Skyline luge 車程要多久?

我是包車去,首爾去大約1小時

別墅

CaCa0919 發表於 19-2-11 08:56
TMARK Grand. 除左佢都仲有好多好選擇嘅.

tmark grand 幾好呀。對面就南大門,我夜晚係明洞慢慢行返去都係15-20分鐘左右。係樂天首爾站行返去又得,一啲都唔遠。

男爵府

ws9309 發表於 19-2-11 21:05
tmark grand 幾好呀。對面就南大門,我夜晚係明洞慢慢行返去都係15-20分鐘左右。係樂天首爾站行返去又得, ...

TMARK Grand 係幾方便嘅, 因為我地已經住過兩次 今次未知會唔會住佢架. 我宜家集齊曬資料, 有 d 地方仲要取捨睇下去唔去到, 行程表仲未完成我都 confirm 唔到今次會唔會住返會賢站.

別墅

CaCa0919 發表於 19-2-11 21:17
TMARK Grand 係幾方便嘅, 因為我地已經住過兩次 今次未知會唔會住佢架. 我宜家集齊曬資料, 有 d ...

今次我都有hold tmark grand。另外hold左弘大L7,又係未定行程,所以未confirm邊間,不過L7機會大啲

男爵府

ws9309 發表於 19-2-11 21:49
今次我都有hold tmark grand。另外hold左弘大L7,又係未定行程,所以未confirm邊間,不過L7機會大啲
...

咁啱嘅. 我另外明洞又係 hold 左 L7 喎! 因為有小朋友同行我地仲預定埋L7嘅酒店早餐. 我一係L7, 一係南大門 TMARK Grand. 今次私心想住前者, 因為後者已經住過, 但點講最後都係睇行程表決定.

別墅

CaCa0919 發表於 19-2-11 21:53

咁啱嘅. 我另外明洞又係 hold 左 L7 喎! 因為有 ...

我今次有1老,2小,3大,L7弘大係朋友推薦。我又係想住新嘢

別墅

cookiedog 發表於 19-2-10 16:58
我想問吓機票大概幾錢?我啱啱睇19/4去22/4返,兩大兩小,下午機去,早上機返,要成2萬咁濟,好似好貴
...

我14/4午機去,18/4夜機返,5大1小,坐韓亞,萬一蚊,包23kg行李一件,如果2大2小要2萬又真係貴喎

別墅

glocatcat 發表於 19-1-26 00:17
我地三大兩小,頭尾共8日,午機去午機返,實際玩6日。暫時安排

1) 18/04 四

請問邊間就one day tour可以同時間去到南怡島/rail bike /草泥馬?

大宅

ChingHay 發表於 19-2-11 20:40
老人家就唔啱玩。高過120cm就要自己一架車。有分1次、3次及5次的門票,我個人覺得玩3次就足夠。
...

唔該曬你,咁再請問下,玩3次大約要幾多時間?老人家如果唔玩,個度有地方坐或者有街行可以消磨時間嗎?

大宅

kakahappy8 發表於 19-2-12 01:46
請問邊間就one day tour可以同時間去到南怡島/rail bike /草泥馬?

佢其實係包車旅遊,有1 day tour 亦有可以自選景點

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我都啱啱book左酒店機票復活節去,16/4去21/4返,坐國泰住明洞。暫時plan左一日去愛寶,一日南宜島!小朋友9歲同8歲,諗緊去唔去埋樂天世界好!

大宅

glocatcat 發表於 19-2-12 08:18
唔該曬你,咁再請問下,玩3次大約要幾多時間?老人家如果唔玩,個度有地方坐或者有街行可以消磨時間嗎?

...

我上次安排老人家一齊坐纜車上山,上面有咖啡室(下午五時半關門),個景好靚。之後我玩完第二次就叫佢慢慢坐返纜車落山下,山下亦有food court可以坐下。我下午四時後才去玩,唔多人,所以1小時內玩完。

別墅

glocatcat 發表於 19-2-12 08:21
佢其實係包車旅遊,有1 day tour 亦有可以自選景點

唔該哂,如果一日去哂呢3個景點會唔會好趕?我都想一日去哂,但有老人家同行,驚好趕

別墅

回覆樓主:

如果去江華luge玩滑車,大家知唔知仲有咩地方可以加入,提議一下吖。

大宅

CaCa0919 發表於 19-1-25 07:20
我地會去5日. 機票, 酒店已經 ready. 宜家開始搵資料, 計劃行程. 有無朋友仔今年復活節會去首爾旅行? 想一 ...

知吾知邊度買童裝靚

大宅

kakahappy8 發表於 19-2-13 13:14
唔該哂,如果一日去哂呢3個景點會唔會好趕?我都想一日去哂,但有老人家同行,驚好趕
...

我都未去過,所以唔肯定。但見好多1 day tour 都係去3個點。建議你join 前先問下旅遊公司

禁止訪問

畀面勳章

大宅

glocatcat 發表於 19-2-13 19:21
我都未去過,所以唔肯定。但見好多1 day tour 都係去3個點。建議你join 前先問下旅遊公司
...

可能一日團只可玩一次斜坡車,我覺得唔夠喉

男爵府

克洛怡 發表於 19-2-12 19:03
我都啱啱book左酒店機票復活節去,16/4去21/4返,坐國泰住明洞。暫時plan左一日去愛寶,一日南宜島!小朋友9 ...

如果去了愛寶, 我不會選擇去樂天. 會 join one day 團或選擇帶小朋友去其他地方 explore. 不過以上是我個人選擇, 最緊要睇返自己想帶小朋友去邊 d 地方玩而小朋友又想去嘅地方.

首頁
34567...23

尾頁

跳至