論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

如題,佢只做咗五個月,工作表現好差。
價錢爭一半,係唔係好mean?

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

msquare 發表於 19-1-25 08:59

一定要買廉航,無指定坐位,因為大差,博炒來旅遊

wcpcelia    發表於 19-2-1 09:00

伯爵府

一直買廉航比工人

別墅

kidslover234 發表於 19-1-25 10:23

有一個劣菲太玩嘢四個月跳工,本來想買二十四小時才到的廉航,結果心軟買了十小時到的。

別墅

JoGoMa 發表於 19-1-25 12:09
有一個劣菲太玩嘢四個月跳工,本來想買二十四小時才到的廉航,結果心軟買了十小時到的。
...

現在那些菲好中意博炒,初到一至二個月正常,後來同同鄉聚會一多我出事,接小朋友放學聚在一起,更快變壞

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

差就梗係買廉航

子爵府

唔mean, 呃食住, 旅遊五個月,僱主嘥咗agent fee,仲要送埋佢返鄉下

廉航,唔包行李,冇餐冇水飲

別墅

做左三個月被兜的工人,我買左19小時的機票比佢,原因只係因為最平的機票,没其他原因。

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

唔mean, 炒得, 求其有咁平得咁平, 行李可唔包, 掟返鄉下。

好工人, 梗唔同。

大宅

回覆樓主:

最緊要直航

象牙宮

回覆樓主:

廉航可以 唔包行李亦符合合約要求

大宅

2019勳章

Poyau 發表於 19-1-26 03:44
廉航可以 唔包行李亦符合合約要求

我買咗啦!air Asia 馬來西亞轉機。
我已經問埋,加行李多三百幾。有需要我會加埋俾佢, 反正機票加埋行李錢都平過正常航空公司。

大宅

2019勳章

msquare 發表於 19-1-27 11:56
我已經問埋,加行李多三百幾。有需要我會加埋俾佢, 反正機票加埋行李 ...

只希望我係跟足法例送佢返屋企, 所以在此問清楚大家

大宅

2019勳章

msquare 發表於 19-1-27 11:57
只希望我係跟足法例送佢返屋企, 所以在此問清楚大家

Agent 話僱主需要提供她last day之後14日內的回程機票給他。我就係嗰幾日裏面揀最平嘅日子,是否不需要經工人同意,不需要讓他揀日子?

象牙宮

msquare 發表於 19-1-27 12:00
Agent 話僱主需要提供她last day之後14日內的回程機票給他。我就係嗰幾日裏面揀最平嘅日子,是否不需要經 ...

日子要工人同意

子爵府

msquare 發表於 19-1-27 11:56
我已經問埋,加行李多三百幾。有需要我會加埋俾佢, 反正機票加埋行李 ...

五個月,有乜行李?
佢過來香港,都係得背囊一個
佢哋會寄返鄉下,唔使幫佢諗咁多

子爵府

msquare 發表於 19-1-27 12:00
Agent 話僱主需要提供她last day之後14日內的回程機票給他。我就係嗰幾日裏面揀最平嘅日子,是否不需要經 ...

要問吓佢
你話只有嗰日,其它冇位

大宅

2019勳章

細姐姐 發表於 19-1-27 13:56
要問吓佢
你話只有嗰日,其它冇位

我同佢講左二月尾個星期,其中一日,有位就訂。佢自己話冇問題。我今日見有平即刻訂了,佢放假返嚟我就會通知佢!

我已經預咗買埋行李費俾佢,就算包埋行李費都會平過正價航空公司,算係心安理得

侯爵府

kidslover234 發表於 19-1-25 10:23

是!

別墅

Harriethung 發表於 19-1-25 17:38
做左三個月被兜的工人,我買左19小時的機票比佢,原因只係因為最平的機票,没其他原因。
...

我舊年剛請了一個做了三個月被兜的工人,不知是否你個件,我請佢時佢講到要照顧初生BB,非常辛苦,但我請了她,要提供機票俾佢回郷下三個月再回來香港, 請了她才知為何之前那份工她三個月被人炒

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊