單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

近好多新闻父亲非礼自己的女儿,好悲哀啊,单亲妈妈更怕找另一半了,万一后父或者前夫非礼自己的女儿呢?那将是无法挽回的遗憾 也许这会是最大的忧虑,单亲妈妈可能一辈子不再结婚和男朋友同居或者至少在小朋友成年后才会真正考虑 自己的未来

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

huaMM 發表於 19-1-25 09:17
近好多新闻父亲非礼自己的女儿,好悲哀啊,单亲妈妈更怕找另一半了,万一后父或者前夫非礼自己的女儿呢?那 ...

我媽就係怕我細個畀人搞,一直冇拍拖、識其他人……。 堅持自己湊大我哋
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

crystal媽咪 發表於 19-1-25 13:44
我媽就係怕我細個畀人搞,一直冇拍拖、識其他人……。 堅持自己湊大我哋
...

母爱伟大

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

huaMM 發表於 19-1-25 15:02
母爱伟大

的確偉大。佢有講過,如果全部小朋友都係男仔,佢至會考慮結婚

大宅

crystal媽咪 發表於 19-1-25 15:19
的確偉大。佢有講過,如果全部小朋友都係男仔,佢至會考慮結婚

为了小朋友可以付出所有 所以好好爱妈妈

複式洋房

回覆樓主:

我認識一個單親媽 . 有7歲女兒 . 呢排同位公務員男仔拍拖。仔女遲早會拍拖會走。做媽咪都要諗吓自己幸福。出街都會可能遇到壞人。唔通唔出街…

大宅

果D叫渣宰,另外悲劇出現同父方或母方容忍關係大,上次個四歲女童被虐死都係咁

男爵府

忠告有女的單親媽媽,無論如何都要爭取撫養權,
起碼在身邊保護性較高,唔怕萬一,最怕一萬 !
更何況女女跟媽媽最適合,生活更方便。

大宅

cedarcone 發表於 19-1-30 02:30
忠告有女的單親媽媽,無論如何都要爭取撫養權,
起碼在身邊保護性較高,唔怕萬一,最怕一萬 !
更何況女女跟 ...

完全认同

複式洋房

crystal媽咪 發表於 19-1-25 13:44
...

我媽都係咁諗,所以我覺媽媽係偉大

寶石宮

希拉里 發表於 19-4-30 16:26
我媽都係咁諗,所以我覺媽媽係偉大

agree
我媽也好偉大
母親節快到,好好孝順

複式洋房

crystal媽咪 發表於 19-4-30 16:27
agree
我媽也好偉大
母親節快到,好好孝順

是,母親節快樂

珍珠宮

回覆樓主:

咁其實本身都要做好教育,要同媽媽多溝通同關心,同埋一定要識得反抗~
有時D獸父,都係貪方便,取易不取難!

首頁

尾頁

跳至