想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

台灣做IVF, 有冇邊間係老字號? 如題2間邊間成功率高d, 另外想知道兩者價錢差幾遠?

複式洋房

Yuyuyu!! 發表於 19-1-25 16:00
台灣做IVF, 有冇邊間係老字號? 如題2間邊間成功率高d, 另外想知道兩者價錢差幾遠? ...

我都計劃4月找劉醫生做ivf,吾知道可否選擇生兩個,同選擇性別?

複式洋房

台灣做IVF, 有冇邊間係老字號? 如題2間邊間成功率高d, 另外想知道兩者價錢差幾遠? ...

價錢我預了8萬。

別墅

回覆 AkinaK 的帖子

8萬是HKD? 你是老劉問姑娘?

複式洋房

Yuyuyu!! 發表於 19-1-25 16:17
回覆 AkinaK 的帖子

8萬是HKD? 你是老劉問姑娘?

8萬港幣,我是看之前既post話6-8,所以我預8萬。

大宅

AkinaK 發表於 19-1-25 16:07
我都計劃4月找劉醫生做ivf,吾知道可否選擇生兩個,同選擇性別?

台灣無得簡性別

複式洋房

rodona333 發表於 19-1-25 17:53
台灣無得簡性別

那可以選生一個定兩個嗎?

大宅

AkinaK 發表於 19-1-25 18:02
那可以選生一個定兩個嗎?

不是生,是可以放兩個胚胎

複式洋房

rodona333 發表於 19-1-25 19:01
不是生,是可以放兩個胚胎

噢,是的,thanks

別墅

王家瑋,我用左5萬港幣,一次bingo

複式洋房

老劉經驗豐富,非常 recommend

男爵府

我當初都係諗呢兩間,因價錢差不多,但最後揀左老劉。
原因係我想揀星期六初診,但王家瑋比較難book,所以都係去左老劉。

我都有爬文睇過有人唔鍾意老劉,因為佢唔會講太多,但我同c6 覺得冇咩所謂,而且我地唔係特別多野問。so far 去左初診佢態度都好nice,佢都叫我地有問題可以問。

初診用左3萬8 台幣,拎左排卵針返香港等下個cycle 開針,因為老劉建議我放雪胎,所以有機會貴少少,姑娘就叫我下次黎預10-12萬台幣。

即你預大約14-16萬台幣左右,如放鮮胎可能平少少,少左雪胎費用,亦要睇初診後用藥情況。

男爵府

Amandapanda 發表於 19-1-25 22:29
老劉經驗豐富,非常 recommend

你都喺老劉度做?最後bingo ma?

別墅

回覆 Fatbigball 的帖子

初診用左3萬8 台幣, 下次去預10-12萬台幣, 係咪已經包抽卵 同 植入 價錢? 同埋想知道老劉係要前後飛幾多次去??

男爵府

Yuyuyu!! 發表於 19-1-26 09:19
回覆 Fatbigball 的帖子

初診用左3萬8 台幣, 下次去預10-12萬台幣, 係咪已經包抽卵 同 植入 價錢? 同埋想 ...

我淨係去左初診喳,新年後先開針,下次預10-12萬係姑娘同我講既,唔知係咪包埋植入呢?
可能要等有經驗既jm 先答到你。sorry

複式洋房

Fatbigball 發表於 19-1-26 00:23
你都喺老劉度做?最後bingo ma?

一次ok 左。雖然診所舊少少,但老劉成個團隊都好專業而且態度好好。之前嘗試book姓王個個,但係好麻煩,凌晨12點電子派籌。後來經朋友介紹說有個無精症的外國人也是老劉幫忙完成了願望。他們都不靠宣傳只是口碑。當然,成功率也因人而異,但係好的團隊 + lab + 經驗 已經事半功倍。我本身有多囊,老劉一聽就已經設計一個比較適合我的方案。加油!祝你好孕!!

別墅

Amandapanda 發表於 19-1-27 08:12
一次ok 左。雖然診所舊少少,但老劉成個團隊都好專業而且態度好好。之前嘗試book姓王個個,但係好麻煩,凌 ...

你放鮮定雪?Total 幾點錢?要飛去幾多次?

男爵府

Amandapanda 發表於 19-1-27 08:12
一次ok 左。雖然診所舊少少,但老劉成個團隊都好專業而且態度好好。之前嘗試book姓王個個,但係好麻煩,凌 ...

我都係book 唔到王醫師先搵老劉。
我下個月就開針啦,你係放鮮胎定雪胎?抽卵時留左幾多日?因為我要預下請幾多日假。
Thanks

複式洋房

Yuyuyu!! 發表於 19-1-27 23:47
你放鮮定雪?Total 幾點錢?要飛去幾多次?

我有多囊,所以劉醫師一開始就決定放凍胎,等我抽完卵過一個週期才放。加埋初診一共飛了三次。至於價錢大概三萬五港幣(未計機票酒店和雪胎)。雪胎費用15000台北一管,一管放2顆冷凍胚胎。換言之胚胎越多雪胎費用越高。但係講真,除了費用外,尊業同埋服務態度才是最重要,每個護士都好nice,劉醫師好有耐性。句地都有好多香港人睇,所以可以用電話遙控住打針吃藥的過程。加油啊你!

複式洋房

Fatbigball 發表於 19-1-27 23:58
我都係book 唔到王醫師先搵老劉。
我下個月就開針啦,你係放鮮胎定雪胎?抽卵時留左幾多日?因為我要預下 ...

其實老劉也是當地很有名氣的,我個人覺得最重要有技術同埋方便,拿起手打電話逢打必通。我放雪胎因為有多囊。你到時把自己情況都告訴老劉等他幫你規劃治療。抽卵我一共留了三日兩夜。抽完不能當日離開台灣,他們建議多留一天才走。因為我碰巧都遇到週末時間所以不用請很多假。除了抽卵最複雜,放胎可以當天離開。老劉診所雖然舊舊day,但係裡面d人都好好,其實hardware 真的沒有software重要。提下你,附近有間不錯的home hotel (大安區),行2分鐘就到老劉診所。方便出入啊。祝你好孕生(emoji)寶寶

首頁

尾頁

跳至