自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

嵐嵐喵1234 發表於 19-1-26 12:17
真心唔想次被告係阿媽, 如果係, 真相實在太殘酷, 呢頭救妹妹, 轉頭又出賣佢 ...

我都寧願係姑姐,都唔想係媽媽,要傷害個小妹妹幾多次

男爵府

回覆樓主:

有無傳媒已經知道第二40歲個位女士係邊個未?

子爵府

Hopuco 發表於 19-1-25 23:42
13歲唔算好大,但佢肯定知道自己證供由強姦變自己要脅老豆,就一定告佢老豆唔入。13歲女受威脅,竟然唔係話 ...

佢擔心無亞爸搵錢成家無飯開,有正常邏輯又點會信佢亞爸會跳樓,如果第二被告係佢亞媽,由兩個咁既人教出黎,又點會正常。

子爵府

ccllmama 發表於 19-1-26 12:32

有jm post過新聞,話40歲探監時42歲叫佢帶個女仔返大陸,跟住一家人係大陸從新開始

禁止訪問

男爵府

算死草 發表於 19-1-26 12:35
有jm post過新聞,話40歲探監時42歲叫佢帶個女仔返大陸,跟住一家人係大陸從新開始
...

姑姐都可以係一家人

男爵府

cinda72. 發表於 19-1-26 12:36
好似落左法庭令,傳媒唔可以爆被告同事主關係

唉… 咁真係好希望唔係媽媽

子爵府

ccllmama 發表於 19-1-26 12:37
姑姐都可以係一家人

希望係,但同個妹講"從新開始"?

寶石宮

2023年兔年勳章

ccllmama 發表於 19-1-26 12:32

誰缺席強姦案聆訊無出庭作供

「X今天已作供完畢,聆訊明天繼續,控方將傳召X的母親作供。 」

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190121/mobile/bkn-20190121165444792-0121_00822_001.html

「40歲女被告一度由辯方律師申請保釋,但她日前在強姦案於高院審訊時,原須出庭作證,但她缺席出庭,一度被法院發出拘捕令,她聲稱怕被傳媒攝得樣貌才沒有出庭。」

https://thestandnews.com/society/%E5%A6%A8%E7%A4%99%E5%8F%B8%E6%B3%95%E5%85%AC%E6%AD%A3-%E5%A5%B3%E5%85%92%E7%AA%81%E6%94%B9%E5%8F%A3%E4%BE%9B%E7%88%B6%E8%84%AB%E5%BC%B7%E5%A7%A6%E7%BD%AA-1%E7%94%B72%E5%A5%B3%E6%B6%89%E5%A8%81%E5%9A%87%E5%A5%B3%E7%AB%A5%E6%94%B9%E8%AD%89%E4%BE%9B%E8%A2%AB%E6%8E%A7/

子爵府

Hopuco 發表於 19-1-25 23:42
13歲唔算好大,但佢肯定知道自己證供由強姦變自己要脅老豆,就一定告佢老豆唔入。13歲女受威脅,竟然唔係話 ...

如果13歲就可以咁自由,被人迫害改口供都仲夠膽繼續爆,咁先唔合理。
如果照你咁講,世界上就冇妨礙司法公證,亦冇 metoo 事件。
13 歲,未可以有財務自由,個世界得家人,已經要勁大勇氣去告老豆,唔知其他人講咗乜,但要呃一個13 歲女,真係唔難

首頁

尾頁

跳至