懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

去左婦科產檢發現有左6周,但好景不常! 有流啡血,E生話check到胚胎旁邊有血塊,作小產機會好大! 要留意會五會突然肚痛加陰道流出大量血,如有呢個情況! 個胎就冇了! 其實E生答五到我點解我會作小產? 係有機會胚胎本身1結合時就五健全,導致有自然洶汰情況!
但我想保住個胎! 我好難過! E生亦提議我抽血check黃體素O五OK,
如正常代表個胎健康,暫時我check左1次了,結果係五達標,
另外要check第2次再作結論個胚胎留五留得低,我好驚!
希望會冇事!

複式洋房

回覆 TseU 的帖子

明白你的感受!我初初5,6週時都有流啡,問醫生都係冇野可以做到!要對BB同自己有信心呀!祝福你!!

珍珠宮

唔好太擔心住,比多D信心自己同BB

大宅

TseU 發表於 19-1-25 23:56
去左婦科產檢發現有左6周,但好景不常! 有流啡血,E生話check到胚胎旁邊有血塊,作小產機會好大! 要留意會 ...

試下睇中醫食安胎藥。

大宅

去左婦科產檢發現有左6周,但好景不常! 有流啡血,E生話check到胚胎旁邊有血塊,作小產機會好大! 要留意會 ...

我之前都係6週咁有血塊流血, 醫生開病假同安胎藥比我, 休息左2星期, 訓多d。其間飲桑寄生蛋茶安胎。
之後到而家就16w都冇再流, 血塊都冇左

唔洗太擔心, 休息多d, 如果有大量血塊再流出就立即睇醫生

洋房

我開頭5w倒都流啡~之後我去搵中醫食安胎藥,流到7w倒就停左,所以我覺得睇中醫ok架,另外唔好咁粗勞,多d休息~祝bb痴實!

別墅

我6週時都有流血,仲有血塊,跟住塞小白球,睇中醫,不斷瞓床休息,之後就無事喇,依家10W3,做哂可以做嘅野,放鬆心情加油,BB會感受到你嘅努力!

大宅

今日驗埋第2次黃體素指數了,但要等報告,如果都五達標,代表個胎五識發育! 我期待紧好消息,希望冇事!

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

一切隨緣,心情放輕鬆D。希望可以順順利利。

首頁

尾頁

跳至