想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

努力左兩年都係得個吉, 初初以為自己同老公不育 , 去抽血驗, 出黎結果正常, 唯獨每月排卵都係Day25+ , 所以週期好長。就算我捉到排卵日行房 到最後都係無, 試到好灰心 。已試中藥一段時間 但排卵都有遲無早,有無JM有方法?

大宅

fungbee 發表於 19-1-26 00:10
努力左兩年都係得個吉, 初初以為自己同老公不育 , 去抽血驗, 出黎結果正常, 唯獨每月排卵都係Day25+ , ...

經期遲排卵,建議你轉中醫試吓。

試左兩年未孕,就要睇不孕科,
睇私家或政府,做iui/ivf幫你。

別墅

fungbee 發表於 19-1-26 00:10
努力左兩年都係得個吉, 初初以為自己同老公不育 , 去抽血驗, 出黎結果正常, 唯獨每月排卵都係Day25+ , ...

其實情緒,壓力都好大影響㗎,我之前有返工壓力大,period會係可以去到40+日先嚟1次,而我每逢轉工都會休息幾個月,果段時間m小姐好準時30-33日嚟,所以要減壓再加上睇中醫調理,加油喔 !

複式洋房

chubama 發表於 19-1-26 01:59
經期遲排卵,建議你轉中醫試吓。

試左兩年未孕,就要睇不孕科,

已經睇左中醫一段時間 都係遲排

大宅

fungbee 發表於 19-1-26 15:36
已經睇左中醫一段時間 都係遲排

試左幾多位中醫?
有時要夾醫緣

複式洋房

chubama 發表於 19-1-26 16:08
試左幾多位中醫?
有時要夾醫緣

試左3個 都係咁遲排
試到好灰心

大宅

fungbee 發表於 19-1-27 12:10
試左3個 都係咁遲排
試到好灰心

你試左兩年未孕,又睇左3個中醫,
不如睇私家或政府,做iui/ivf幫你。
年紀越後生,越大成功率。
有d不孕係不明原因,加油呀!

複式洋房

chubama 發表於 19-1-27 12:17
你試左兩年未孕,又睇左3個中醫,
不如睇私家或政府,做iui/ivf幫你。
年紀越後生,越大成功率。

睇過醫生 佢地都係叫我自己順其自然先

大宅

fungbee 發表於 19-1-27 17:33

睇你既醫生都算唔積極,
我睇普通科醫生,知我試左一年懷孕未成功,
已經開轉介信,叫我邊試自然懷孕,
邊等政府排期,我自己俾錢再去私家搵方法。

大宅

fungbee 發表於 19-1-27 17:33

俾你參考吓,唔同年齡,
卵子既數目 及 懷孕率。
你仲後生既話,都可以再俾d時間試吓既,
如果過左30歲,我就唔建議只靠自然懷孕。
原因係你已經試左兩年!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

chubama 發表於 19-1-27 18:17
俾你參考吓,唔同年齡,
卵子既數目 及 懷孕率。
你仲後生既話,都可以再俾d時間試吓既,

如果食排卵藥 機會會大一點嗎?

大宅

fungbee 發表於 19-1-28 18:12
如果食排卵藥 機會會大一點嗎?

唔識,你要問醫生。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊