美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章

有冇jm都係咁?我上年4月開始用M8,初期都用得好多下,估唔到有類固醇!而家停用左接近兩個星期,尋日開始爆瘡!我好驚唔知係唔係停用嘅副作用嚟,之前都試過懶太耐冇full會爆瘡,一full就好番好多。但當時冇諗到係太耐冇full M8呢個原因! 唉,有冇jm都係咁?睇皮膚科醫生會唔會醫得好?有冇皮膚科醫生介紹,感謝各位jm!

大宅

回覆 24號師奶 的帖子

我用左3盒,無用都無爆蒼,但用用下覺得無開頭咁有效果,不過我唔係日日用,一個星期2次到,淨返一盒已回收,其實都驚驚地,因為我敷完無洗面就訓,唔知吸左幾多入身體我身邊有3個朋友有用都無爆蒼wo

男爵府

我希望我爆瘡係唔關d mask事,只係我身體熱氣所以爆,因上網見到都有人停用爆瘡,仲話爆得好勁,所以我先咁驚

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我都衰咗,用左m8已經6個月。現全面起粒丶敏感,而家睇中醫清內熱。

別墅

2019勳章

中左招,買左一盒連用4日,
之後一停第二,三日就開始大規模爆發
好彩我用得唔多,即刻去左打laser 做急救
依家暗瘡退左7-8 成了

男爵府

回覆 AnnieLLLL 的帖子

脾睇中醫清內熱有用嗎?因為始終唔關身體內熱事,係類固醇上癮

男爵府

回覆 candyminmin 的帖子

打laser急救有用嗎?幾錢?係邊度打?價錢合理我都想打定個低,好怕唔知幾時爆到一面都瘡,我睇番原來3月已經用啦

別墅

2019勳章

24號師奶 發表於 19-1-26 21:48

打laser急救有用嗎?幾錢?係邊度打?價錢合理我都想打定個低,好怕唔知 ...

我諗多少會有用既⋯
我打左excel v (退紅,同本身生緊既瘡快點好,我自己覺得打左都生少左)
同水原互生(話強化肌底同保濕)

大宅

在那裡打,介紹下。新年前會睇西醫吃薬止紅腫先。

複式洋房

2019勳章

我都唔知點算,我都係4月開始用..真係好嚴重 汗毛又變粗
又有尿泡..完全估唔到塊面膜有毒仲要香港發生 係我FD話好用推介我用..
唉好後悔
你地有冇好中醫推介呀..
上網搵到好似係激素依賴性皮炎 見張琛醫師講過
但佢好出名 頭先打去問難BOOK +診金已經1000 一日藥仲要150蚊
藥粉又要加錢 我真係好無助..好唔好一死了之

複式洋房

2019勳章

AnnieLLLL 發表於 19-1-26 15:24

我都衰咗,用左m8已經6個月。現全面起粒丶敏感,而家睇中醫清內熱。 ...
邊個中醫我而家好嚴重呀

大宅

其實一停用M8就爆瘡真係唔出奇,始終有類固醇
好似濕疹停用類固醇既情況咁,一停用皮膚就爆發

大宅

回覆 wiyi 的帖子

睇了中醫吃十天㷛藥,醫師都說已清㡳。今天去看自己西醫,

首頁

尾頁

跳至