自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

你地有冇唔慣呢? 以前每朝都見到,夜返都要見到先瞓,而家好似一夜長大咗飛咗出去咁,我諗我要啲時間適應

珍珠宮

慢慢就慣,畀啲時間自己
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

無吾慣,我知佢真係忙,只擔心佢(女仔)夜番危險。

大宅

chingmon 發表於 19-1-26 16:41
無吾慣,我知佢真係忙,只擔心佢(女仔)夜番危險。

佢就係好忙,住宿舍會方便啲,但佢係女仔黏慣我,我心好掛住佢但又唔想比佢知 怕佢笑我冇鬼用,但我c6好似冇乜反應咁

伯爵府

回覆樓主

幾個月仲未慣?搵d嘢做吧

大宅

洋洋 發表於 19-1-26 16:49
幾個月仲未慣?搵d嘢做吧

佢唔係開學入,後補宿位入

男爵府

mmk 發表於 19-1-26 16:45

佢就係好忙,住宿舍會方便啲,但佢係女仔黏慣我,我心好掛住佢 ...

有宿舍住好啊,做得夜可以訓。我女今個sem無宿舍,我叫佢坐的士回家,但半夜三更吾係話坐可以坐。
你甘掛住佢,你女拍拖你會點?

大宅

chingmon 發表於 19-1-26 16:51
有宿舍住好啊,做得夜可以訓。我女今個sem無宿舍,我叫佢坐的士回家,但半夜三更吾係話坐可以坐。
你甘掛 ...

我知,所以我話要啲時間適應 仔女大都有自己世界,我明嘅,祇係感覺幾個月前仲係中學生似個小女孩,忽然間變咗個大人咁

男爵府

2019新春慶豚圓

mmk 發表於 19-1-26 16:36
你地有冇唔慣呢? 以前每朝都見到,夜返都要見到先瞓,而家好似一夜長大咗飛咗出去咁,我諗我要啲時間適應 ...

無啊!

某個星期四晚上,我老公問:呀女聽晚返嚟嗎?

我第一個想到係:無啦啦做乜返嚟?

半秒之後至醒起聽日係星期五

大宅

2019勳章

mmk 發表於 19-1-26 16:57
我知,所以我話要啲時間適應 仔女大都有自己世界,我明嘅,祇係感覺幾個月前仲係中學生似個小女 ...

樓主係米得一个獨生女,所以現在冇晒寄託?揾下以前冇時間玩、冇時間去學嘅野,得閒揾下朋友吃喝玩樂啦、又或者比番多d 時間去拍下拖……

大宅

BO_BO 發表於 19-1-26 17:03
樓主係米得一个獨生女,所以現在冇晒寄託?揾下以前冇時間玩、冇時間去學嘅野,得閒揾下朋友吃喝玩樂啦、 ...

仲有個細一歲嘅仔,我自己有舖頭,其實都忙, 只係有啲失落感,仔女大得好快,自己老得更快

男爵府

就算唔住宿舍,都可能過12點先返屋企
父母唔會等

伯爵府

mmk 發表於 19-1-26 16:50
佢唔係開學入,後補宿位入

幾年前大仔去英國讀書,我同老公陪佢開學,住咗差不多三個月,臨走幾日勁sad ,完全係 empty nester ,之後返工忙,好快慣了。
三年後到細仔入宿(香港),直程一屋靜哂,不過呢次極快適應

大宅

睇完,我都開始唔捨得阿仔啦,雖然佢仲係小學...

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章

我個仔出國讀書都唔慣

侯爵府

洋洋 發表於 19-1-26 17:14
幾年前大仔去英國讀書,我同老公陪佢開學,住咗差不多三個月,臨走幾日勁sad ,完全係 empty nester ,之 ...

嘩!三個月咁耐?!我識一個媽,都係跟咗個女去英國一個月啫

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

燕燕爾勿悲,爾當反自思,思爾為雛日,高飛背母時,當時父母念,今日爾應知

tester5    發表於 19-1-27 22:23
Poyau    發表於 19-1-26 17:57

伯爵府

20020116 發表於 19-1-26 17:22
嘩!三個月咁耐?!我識一個媽,都係跟咗個女去英國一個月啫

只係借d意去埋旅行,plan 咗好耐

大宅

tsung 發表於 19-1-26 17:28
燕燕爾勿悲,爾當反自思,思爾為雛日,高飛背母時,當時父母念,今日爾應知
...

冇錯,所以而家出發同娘親吃飯去也

珊瑚宮

mmk 發表於 19-1-26 16:36
你地有冇唔慣呢? 以前每朝都見到,夜返都要見到先瞓,而家好似一夜長大咗飛咗出去咁,我諗我要啲時間適應 ...

冇,可能我有3個,少1個唔覺。 依家佢都第4年咯。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊