自由講場

跳至

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

從來未去過銀行唱錢。 我冇要求一定要新銀紙, 係咪求其去一間銀行, 攞現金去唱散去就得? 有冇手續費㗎? 一定要喺嗰間銀行有戶口,先畀唱? thx

伯爵府

回覆 Suncloud 的帖子

係隨便一間都可以,免手續費的

2017年小女兒呈分試將開始,努力、加油,為中一做好準備!

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

Suncloud 發表於 19-1-26 20:53
從來未去過銀行唱錢。 我冇要求一定要新銀紙, 係咪求其去一間銀行, 攞現金去唱散去就得? 有冇手續費㗎? ...

不用

大宅

2004107 發表於 19-1-26 21:04
回覆 Suncloud 的帖子

係隨便一間都可以,免手續費的

thx

大宅

lam133 發表於 19-1-26 21:05
不用

thx

男爵府

2019新春慶豚圓

咁遲去銀行,應該已經一早換曬。打電話去問下,先至去吧,免得白行一趟。

早幾日先至去排隊,好多人。

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Amy1974 發表於 19-1-26 21:15
咁遲去銀行,應該已經一早換曬。打電話去問下,先至去吧,免得白行一趟。

早幾日先至去排隊,好多人。 ...

今早去仲有

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

舊銀紙一定有

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 育兒性格勳章

回覆樓主:

如果唔介意用舊銀紙就一定有。
換時同職員講用嚟封利是,佢哋會換D較為新淨嘅畀你。

大宅

thx, 我仲打算年廿八先去换, 因為年廿八先放假。 換銀紙派利是真係好煩 由有得收,變咗冇得收,仲要派 好唔慣

大宅

vincielau 發表於 19-1-27 13:15
如果唔介意用舊銀紙就一定有。
換時同職員講用嚟封利是,佢哋會換D較為新淨嘅畀你。
...

咁我都定D,thx

子爵府

Suncloud 發表於 19-1-26 20:53
從來未去過銀行唱錢。 我冇要求一定要新銀紙, 係咪求其去一間銀行, 攞現金去唱散去就得? 有冇手續費㗎? ...

去發鈔銀行好d ,試過見無人求其一間行入去唱,我銀包入面50,20多過佢

大宅

算死草 發表於 19-1-27 17:50
去發鈔銀行好d ,試過見無人求其一間行入去唱,我銀包入面50,20多過佢
...

下~ 我放工,銀行又已經閂咗門。 lunch time去排,又怕排唔切

子爵府

翻新鈔好多時都長換長有的

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

係喎⋯⋯醒唔起多謝提醒
~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

換新鈔要朝早開門前好去排隊。

大宅

kitbebe 發表於 19-1-27 19:59
換新鈔要朝早開門前好去排隊。

即係新鈔每日都有特定限額,今日换完,聽日仲有?

大宅

jeannietsui 發表於 19-1-27 18:22
翻新鈔好多時都長換長有的

真係?咁我年廿八先去换都ok?

大宅

Suncloud 發表於 19-1-27 21:11
即係新鈔每日都有特定限額,今日换完,聽日仲有?

早幾日中午十二點去中銀,就貼張紙話已經換晒,我諗要一開門就去排,不過我以往都係換迎新鈔,感覺環保啲,收嗰個都係睇個餡啫。
我上年試過最尾嗰日三點後先去都有。

大宅

轉運 發表於 19-1-27 21:16

早幾日中午十二點去中銀,就貼張紙話已經換晒,我諗要一開門就 ...

咁我年廿八去换迎新鈔,謝謝

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊