想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

身邊所有人都話唔好太緊張,要放鬆心情,bb自然會搵您。是真的嗎??個個都話太過於緊張,會好大影響。
有過來人可能勉勵一下嗎?怎樣可以令自己放鬆心情?

男爵府

Babymak1234 發表於 19-1-26 22:20
身邊所有人都話唔好太緊張,要放鬆心情,bb自然會搵您。是真的嗎??個個都話太過於緊張,會好大影響。
有 ...

要真正放鬆 但完全放鬆吾係咁易做到 有其他野分散注意力有幫助放鬆

大宅

回覆 Babymak1234 的帖子

絕對相信有關係,你唔覺越想生仔嘅人越難bingo,反而放棄不在意時就成功㗎咩?緊張係會影響著床㗎!

別墅

回覆 Kat00Kat 的帖子

覺得啊!但係唔明白固中原理呢😔🤔

別墅

回覆 yoyocandy 的帖子

謝謝您!女生應該仲購物作借口,分散注意力,幾好啊!哈哈

複式洋房

回覆樓主:

都係架,當我放棄,諗住去睇醫生check 之前果個月就終於中左

別墅

回覆 Kat00Kat 的帖子

同意。我都係在放棄的時候,特別果次真的bingo.

大宅

我備孕計排卵計左成半年都無 之前諗住如果中左 初懷孕吾適合去旅行 完全吾敢book。跟住半放棄諗住休息一下 兩個月連住去左兩次旅行 跟住就中左。

大宅

回覆 Babymak1234 的帖子

賀爾蒙影響!所以真係要放鬆平常心才易中。

男爵府

有 ...

放鬆真係要靠你自己睇開
第一胎真係放鬆(半放棄狀態)唔再緊張就黎
之後再追都係排左卵就唔諗唔check, 好易就中

別墅

謝謝各位

複式洋房

Babymak1234 發表於 19-1-26 23:23
回覆 yoyocandy 的帖子

謝謝您!女生應該仲購物作借口,分散注意力,幾好啊!哈哈 ...

Haha...我都有用購物借口係咁買。。但買完返返屋企靜返又有時會諗

大宅

2023年兔年勳章

有 ...

我可以以過來人身份分享給您:我之前同老公試咗差不多兩年都冇消息。直至做IUI,但嗰個月反而係平常心,預咗唔得(因為又要搬屋),果然就中了。而家孖仔已14個月。

加油!皇天不顧有心人的!

大宅

回覆樓主:

放鬆心情的確真係好緊要,雖然知易行難,但真係盡量唔好諗。我回想返第一次中嘅時候,我係拎左個二十日大假,然後心態係覺得剛結婚唔洗急,所以覺得好輕鬆,唔會諗住中唔中,排卵紙都無用,點知就中左。雖然最後都係miscarriage。
無左之後情緒極度低落,然後個心又好急,休息夠就即刻準備,然後十月時我緊張到日日check排卵,最後搞到啲m亂埋,之後我真心理解到心情真係好重要,我唔敢再咁緊張,然後直到第二次無再諗自己會唔會中,心態係覺得自己都唔會中,去旅行仲日日飲一杯凍嘢,又椰青又辣嘢,點知中左,我相信無論係備孕中或懷孕中,放鬆心情都係好緊要的,所以relax d la

公爵府

有 ...

煲劇

首頁

尾頁

跳至