自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

請問當有人transfer $ 比你, 會收SMS 嗎?
我搵唔到邊到set ? Thx

男爵府

2019新春慶豚圓

你自已要set定轉數快户口先,如果冇set就check下有冇入左支付寶

男爵府

ccysj01 發表於 19-1-27 10:46
你自已要set定轉數快户口先,如果冇set就check下有冇入左支付寶

冇set 支付寶

Transfer $ 比人, 有SMS notification
但收$ , 冇

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

piggip77 發表於 19-1-27 10:50
冇set 支付寶

Transfer $ 比人, 有SMS notification

係!佢係比有sms, 收無!

男爵府

cattz288 發表於 19-1-27 10:52
係!佢係比有sms, 收無!

無得set , 收都有?

男爵府

2019新春慶豚圓

上次我trensfer$俾人,佢冇set,最後追縱到$入左佢支付寶,你check下

男爵府

ccysj01 發表於 19-1-27 10:59
上次我trensfer$俾人,佢冇set,最後追縱到$入左佢支付寶,你check下

下..禁古怪(emoji)

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

piggip77 發表於 19-1-27 10:53
無得set , 收都有?
唔見有得SET喎

瑪瑙宮

ccysj01 發表於 19-1-27 10:59
佢自己支付寶SET左做DEFAULT AC啫

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆 cattz288 的帖子

佢冇set,由HSBC替我找左好耐先找到

瑪瑙宮

ccysj01 發表於 19-1-27 11:26

喺ALIPAY度SET! 佢自己唔記得咋嘛

男爵府

2019新春慶豚圓

你入去支付寶個錢包看看有冇先

男爵府

ccysj01 發表於 19-1-27 11:26

上次我找銀行找網銀點登記,客服也找不到仲叫我reset 密碼在電腦轉,最後在我tag n go 戶口轉到,同事間登記兩個戶口同一個電話唔識攪

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

最初HSBC轉數快,轉走有sms,入冇,係網上setting揾到,如果要有收款通知收$1手續费。而家唔知有冇變

男爵府

nganc9 發表於 19-1-27 11:43
最初HSBC轉數快,轉走有sms,入冇,係網上setting揾到,如果要有收款通知收$1手續费。而家唔知有冇變
...

收款通知要收$$

其他銀行都唔駛

瑪瑙宮

piggip77 發表於 19-1-27 11:46
收款通知要收$$

其他銀行都唔駛

人家係大bank, 你可以唔用佢
不過佢個app喺戶口度可揀淨睇轉數快出入數! 所以我覺得ok

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 hashtag影視迷勳章

piggip77 發表於 19-1-27 11:46
收款通知要收$$

其他銀行都唔駛

係,所以轉數快我set用支付寳收錢好過

男爵府

cattz288 發表於 19-1-27 11:48

人家係大bank, 你可以唔用佢

你講岩,我真係唔係用佢
用緊第二個銀行

我只係幫我99整

瑪瑙宮

piggip77 發表於 19-1-27 11:53
你講岩,我真係唔係用佢
用緊第二個銀行

咁有難度喎! 老人家唔識用app! 不過都係屋企人過數多! 唯有叫佢打簿睇喇!
難怪既! 當初hsbc係推payme! 唔係轉數快

子爵府

2019新春慶豚圓

HSBC收款唔會有SMS, 但會有email通知

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊