懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

搵左好耐都無相關資訊,想請問一下成個流程:
1.幾時要去book 醫院同醫生?
2. 順產個日期點 book?
3. 駐院醫生同外面搵醫生價錢爭幾遠?
4. 係咪book 哂野之後穿水就自己搭車去醫院就得?

希望有經驗嘅靚媽可以教教我(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

concitato 發表於 19-1-27 14:40
搵左好耐都無相關資訊,想請問一下成個流程:
1.幾時要去book 醫院同醫生?
2. 順產個日期點 book?

我大肚時keep 住去St Paul 產檢 ( 駐院醫生)
跟住過咗33 w 就可以俾訂金 (早過33w出世係早產,建議去返政府生)

順產日就當返預產期,最後一兩次產檢醫生會同你夾返如果到咗預產期都未作動,邊日入院催生

跟住就作動的時候自己去醫院就ok

我一直都係睇駐院醫生, 唔知揾出面醫生係幾錢, 答你唔到

別墅

ykm103 發表於 19-1-29 16:37
跟住過咗33 w 就可以俾訂金 (早過33w出世係早產,建議去返 ...

我都打算去st Paul check
想問係做咁打去預約睇婦科定係要有轉介信?

男爵府

elainenedward 發表於 19-1-29 18:01
我都打算去st Paul check
想問係做咁打去預約睇婦科定係要有轉介信?

唔駛轉介信

別墅

請問妳地揾嘅駐院醫生貴姓?thank you

大宅

回覆樓主:

揾註院醫生產檢太約幾錢?我都諗緊揾揾註院定掛單好

複式洋房

Peipei_CW 發表於 19-1-30 12:56
揾註院醫生產檢太約幾錢?我都諗緊揾揾註院定掛單好

我睇緊駐院方醫生,產檢$655

大宅

missck 發表於 19-1-30 22:47
我睇緊駐院方醫生,產檢$655

Thanks

複式洋房

hkmcdmcd 發表於 19-1-30 11:58
請問妳地揾嘅駐院醫生貴姓?thank you

我揾方敏豪,佢好好, 但要等超耐, 我每次平均等2-3 個鐘

大宅

ykm103 發表於 19-1-29 16:37
跟住過咗33 w 就可以俾訂金 (早過33w出世係早產,建議去返 ...

多謝你呀!
我頭呢2次產檢都係搵黎醫生

請問你介唔介意分享下入院順產找數大概幾錢?想有個預算(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)謝謝!

複式洋房

concitato 發表於 19-1-31 09:07
多謝你呀!
我頭呢2次產檢都係搵黎醫生

我2018 年12月生,埋單6 萬幾(無用無痛,如果用無痛就預多萬幾兩萬)

別墅

ykm103 發表於 19-1-31 08:18
我揾方敏豪,佢好好, 但要等超耐, 我每次平均等2-3 個鐘

Thank you

大宅

ykm103 發表於 19-1-31 09:22
我2018 年12月生,埋單6 萬幾(無用無痛,如果用無痛就預多萬幾兩萬)

Thank you!!!

首頁

尾頁

跳至