自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

侯爵府

姐姐自己有姐姐套房,廁所在姐姐套入面,姐姐套房在廚房入面

姐姐 A 好急,衝了入姐姐套房沒有關門沒有鎖門、而入面的廁所門打開來去廁所,姐姐 B 唔知做緊乜,由得我仔衝入廚房再衝入姐姐套房入面見到姐姐去廁所,他無端端講出來話見到姐姐下面⋯⋯

我好嬲,覺得姐姐 B 無理由俾小朋友入廚房、姐姐 A 咁 Q 大個人無理由去廁所唔鎖門

我鬧得啱嗎?

好心痛個仔睇d咁嘢、姐姐太開放了吧?!

PS 講清楚,工人房、工人廁所門是一直線、工人房門要用個「橫 (emoji)」鎖門否則彈開,睇晒入面

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ope 發表於 19-1-27 22:56

姐姐 A 好急,衝了入姐姐套房沒有鎖門、而入 ...

仔幾大?

男爵府

呢D唔叫「露下體」囉!坐在馬桶上,點睇到個gap?最多睇到毛

嬲乜?教個仔非禮勿視!同不能隨便走入姐姐房!係你責任教!而唔係要去話姐姐B!

男爵府

BK Milk勳章

首先你冷靜的先! 飲啖水。
你姐姐係被睇到! 而唔係佢主動比你個仔特登睇!
佢都係受害者。
你可以同佢講去洗手間最好關門。 避免再有呢的情況再返生

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

就咁睇唔係姐姐有心向你個仔露喎
最多話佢做咩唔關門啫
順便教育埋個仔唔好入廚房、姐姐房,
同埋要保護自己唔好俾人睇到或睇到人地私人部位咁啦

侯爵府

good_pig 發表於 19-1-27 23:00
仔幾大?

5 歳

侯爵府

chillimom 發表於 19-1-27 23:03
呢D唔叫「露下體」囉!坐在馬桶上,點睇到個gap?最多睇到毛

嬲乜?教個仔非禮勿視!同不能隨便走入姐姐房 ...

她剛起身、是工人房門及工入房入面的廁所門也打開

男爵府

其實姐姐無刻意向小朋友露下體,係你個囝入佢個廁所見到,應該個姐姐估唔到有人會入去佢廁所,先無關門。

你應該叫你個囝唔好亂入姐姐間房

男爵府

咁都算「姐姐向你仔露下體」?
你仔幾大?其實係咪要教你仔唔好亂入姐姐房,係無禮貌行為,而唔係怪姐姐B無睇實你個仔。姐姐係佢既私人空間(況且你話佢好急)應該無預過會有人「衝」入黎..如果你仔係街「衝」入女廁,又怪人由得佢?!好心你地將心比心尊重下人啦~姐姐都係人,唔好咩都賴人!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

意外啫!!

可以怪姐姐b俾少主入廚房!( 如果平時係無得入去..怕危險) 其他嘅.. no need 開火呀!!!

侯爵府

Ferfer88 發表於 19-1-27 23:03
首先你冷靜的先! 飲啖水。
你姐姐係被睇到! 而唔係佢主動比你個仔特登睇!
佢都係受害者。

她去廁所開門、連工人房門也開住,如果我路過一樣會睇晒

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

你個標題不成立,姐姐係被動俾你仔望到下體,雖然佢唔關門係唔啱

侯爵府

Minipoma 發表於 19-1-27 23:06
其實姐姐無刻意向小朋友露下體,係你個囝入佢個廁所見到,應該個姐姐估唔到有人會入去佢廁所,先無關門。

...

不是,只要任何人在廚房也會望到,她是工人房門及工人房入面的廁所門也開住

侯爵府

NatalieTY 發表於 19-1-27 23:06
咁都算「姐姐向你仔露下體」?
你仔幾大?其實係咪要教你仔唔好亂入姐姐房,係無禮貌行為,而唔係怪姐姐B ...

我仔只是衝入廚房(我係唔俾的)但不是衝入佢房!

她去廁所,是工人房門及工人廁門開住,如果我入廚房,一樣睇晒佢

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

妳說的是主動,事實上是被動, 唔小心被看到~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

姐姐A=唔接受工人去廁所唔閂門,我工人試過以為冇人喺屋企,去廁所唔閂門,我有柄佢,你點知阿sir幾時會返屋企?正如姐姐A , 就算套廁,其它人都有機會入佢房搵佢,冇人想睇佢如廁囉!
姐姐B : 提下佢留意小朋友,但唔會鬧,另外點解有小朋友唔裝門欄呢?
小朋友我都會鬧呀,小朋友唔可以自己入廚房

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

nganc9 發表於 19-1-27 23:07
你個標題不成立,姐姐係被動俾你仔望到下體,雖然佢唔關門係唔啱

x 2

叫佢以後記得關門~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

同意JM話,意外啫,佢唔係刻意露比你仔睇。
重申你立場,唔可以比小朋友入廚房,請姐姐留意唔好再咁做。
另外,要教個仔,唔應該門衝入姐姐房,姐姐都有私隱,任何時間入別人房要Knock the door,這是禮貌。

公爵府

畀面勳章

nganc9 發表於 19-1-27 23:07

同感, 我仲以為係專登叫佢仔睇

真心覺得工人同個仔都要教, 唔容許再有下次

珍珠宮

回覆樓主:

算啦姐姐可能好急
叫佢下次唔好
我諗姐姐都覺得好尷尬

首頁
12345...9

尾頁

跳至