懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下各位媽媽,除左篤手指個2日,其他時間會唔會跟餐單食?🤔🤔

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

Winnie.Cho 發表於 19-1-28 10:47
想問下各位媽媽,除左篤手指個2日,其他時間會唔會跟餐單食?🤔🤔 ...

我會....
大事化小, 小事化毛.........

男爵府

想問下各位媽媽,除左篤手指個2日,其他時間會唔會跟餐單食?🤔🤔 ...

我有演變下,麥記都有食。。要自己試邊啲嘢超得多。。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

會亞,有D系需要好嚴格咁跟餐單食架

水晶宮

當然要跟啦。 你知道唔跟餐單份量嘅可能後果嗎?

別墅

咁點先知道自己控唔控制到血糖?
我篤手指個2日會跟足餐單食,出黎指數都係佢要求範圍內,有時早上空肚會低過4 。其餘時間都有控制飲食,但就唔係跟足餐單
返醫院覆診姑娘無講d乜只係叫我繼續篤手指,同有抽血,下次繼續覆診
我而家30週,遲d會唔會再要求飲多次糖水呢?

好多疑問,感激有經驗媽媽幫忙

大宅

Winnie.Cho 發表於 19-1-30 17:29
咁點先知道自己控唔控制到血糖?
我篤手指個2日會跟足餐單食,出黎指數都係佢要求範圍內,有時早 ...

食完每餐最好行下。多食菜,飯最好加紅米同糙米。

複式洋房

阿隨 發表於 19-1-28 16:28
我有演變下,麥記都有食。。要自己試邊啲嘢超得多。。

我都有食麥記但連個魚柳包都頂唔到,下次試下吉手指食扭扭粉睇下勁唔勁

男爵府

Natalie_Yee 發表於 19-1-30 20:49
我都有食麥記但連個魚柳包都頂唔到,下次試下吉手指食扭扭粉睇下勁唔勁
...

我食通粉好過食飯~但都無跟足食咁多,實超。

首頁

尾頁

跳至