自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

kayleung1028 發表於 19-1-31 12:20
我聽講一日吾好食多過兩隻蛋, 我都系早餐食兩隻蛋咋, 吾知對減肥有冇幫助呢 ...

之前都有咁聽過,不過發覺原來係誤解,一日食幾隻蛋都冇問題

侯爵府

回覆樓主:

我都問過醫生,佢話人體80%的膽固醇都是自己的身體製造出黎嘅,適量食蛋是完全冇問題的,當然動物內臟,肥膩的食物就盡量少食或戒食啦!
先父長期早餐食一隻烚蛋加一杯齋啡,身體好健康,行得食得,差不多90歲才過身。

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

白毛毛 發表於 19-1-28 14:31
我試過貪得意食蛋減肥,一星期減3kg。
不過我個食法只係早餐食二隻烚蛋,加個橙,black coffee。
午餐照平 ...

請問晚餐除左白飯吾食得外? 甘麵食個d?

珍珠宮

floraya 發表於 19-1-31 14:24
請問晚餐除左白飯吾食得外? 甘麵食個d?

澱粉質唔得,我估

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

白毛毛 發表於 19-1-31 14:26
澱粉質唔得,我估

只可食菜同肉, 但lunch可食粉麵飯?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

舉番廿磅鐵之後至食蛋, 可能會減得快d...

琥珀宮

畀面勳章

白毛毛 發表於 19-1-28 14:31
我試過貪得意食蛋減肥,一星期減3kg。
不過我個食法只係早餐食二隻烚蛋,加個橙,black coffee。
午餐照平 ...

咁有效?

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

蛋多到好悶囉

珍珠宮

littlesister 發表於 19-1-31 16:32
咁有效?

對我係。所以我一星期就停。

首頁

尾頁

跳至