美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

民房

弱弱一問~ 面部多肉,但皮膚唔算鬆, 未夠30歲.
應該打ulthera 定係thermage好呢?

男爵府

sthlikethis 發表於 19-3-17 00:47
弱弱一問~ 面部多肉,但皮膚唔算鬆, 未夠30歲.
應該打ulthera 定係thermage好呢?

一定係ulthera, 有肉就一定要做ulthera

子爵府

MongLeung 發表於 19-3-19 16:52
一定係ulthera, 有肉就一定要做ulthera

請問Ulthera 同 thermage 最近可以隔幾耐做? 一年?

男爵府

codeone 發表於 19-3-20 16:50
請問Ulthera 同 thermage 最近可以隔幾耐做? 一年?

相隔一個月已經可以啦

子爵府

MongLeung 發表於 19-3-21 02:38
相隔一個月已經可以啦
🙏🙏

大宅

MongLeung 發表於 19-1-28 18:04
曾經喺另一個post講過,護士朋友話左比我知點解有啲人做呢啲咁高能量嘅機都無效。為咗避嫌,所以決定自己開 ...

我想問下 Ultraformer 是不是等於 Ulthera?

禁止訪問

複式洋房

MongLeung 發表於 19-3-21 20:38
相隔一個月已經可以啦

樓主,想請教聲,我上月做完thermage, 剛入手部家用rf機,但最近聽聞說高能量的美容會融脂,同破壞皮膚底層結構,停做會衰老過以前,因為透支。長期做下去會凹陷更顯老。請問係咪真係會呀?

複式洋房

回覆 cwp18 的帖子

唔同架~ 好似係美國同韓國機分別~ 可以再請教其他人~

男爵府

cwp18 發表於 19-3-24 09:21
我想問下 Ultraformer 是不是等於 Ulthera?

當然不是一樣的儀器!技術就大家都係用Hifu, 但只有ulthera是美國和FDA approved

男爵府

csk99 發表於 19-3-25 10:46
樓主,想請教聲,我上月做完thermage, 剛入手部家用rf機,但最近聽聞說高能量的美容會融脂,同破壞皮膚底 ...

視乎能量去到有多高。家用儀器能量不會很高的,放心。而Thermage 的能量主要是做收緊和增生骨膠原,不是溶脂呢!

複式洋房

MongLeung 發表於 19-4-1 11:01
視乎能量去到有多高。家用儀器能量不會很高的,放心。而Thermage 的能量主要是做收緊和增生骨膠原,不是溶 ...

Thx

大宅

回覆 Zaleung 的帖子

Hi. 可PM我關於,ultherapy and thermage 喺邊間做,價錢大概幾多一🙏🏻

禁止訪問

男爵府

jowee 發表於 19-5-9 03:37
回覆 Zaleung 的帖子

Hi. 可PM我關於,ultherapy and thermage 喺邊間做,價錢大概幾多一🙏&#12799 ...

有需要的jm, 麻煩私下pm我,我不會主動pm人,以免比人話係打手啦!

大宅

MongLeung 發表於 19-5-9 20:58
有需要的jm, 麻煩私下pm我,我不會主動pm人,以免比人話係打手啦!

我都想知多啲呢方面資料呀,可pm?

侯爵府

回覆樓主:

台灣諮詢結果:醫生講痛到喊,一定痛,唔痛無效,你要求上麻藥,佢會同你上,你要食止痛藥,佢會俾你食,但都係會痛,只係心理上會無咁痛,我見人打完係腫會到豬頭咁,我係打針都會喊,所以我之後無再諗過打。。。

係香港,只要係有得偷雞既野,你都要有心理準備,有人會偷雞,最簡單既1064,嫩膚,打轉pass, 之後打你兩點斑仔,次次幾粒斑仔,你如果多斑,可以打到2046...但你又係真係有效果睇,但絕對對唔住個價囉。。同埋PICO..又係一樣,唔同既頭,做唔同既野,你唔去睇,你根本唔會知佢用咩頭,係咪打番相應既野。。所以即使做個X客都好。。。我俾左錢,我唔甘心就係俾人昆。。

大宅

回覆樓主:

其實睇完樓主所講,我上星期做了thermage面及眼部,痛當然是有的,但比想像中輕微,偶然間很熱,但忍受到,效果即時見到,做完感覺到有提升,但consult說要過2星期會更加好,到時再看看會否更加好吧

男爵府

芝芝媽媽 發表於 19-5-11 21:56
其實睇完樓主所講,我上星期做了thermage面及眼部,痛當然是有的,但比想像中輕微,偶然間很熱,但忍受到, ...

請問你係邊間做?

男爵府

我淨係用過第三代thermage, 講真承受到3度嘅客都係一半半。。。講緊敷左麻
台灣會睡眠麻醉做,係可以開大d

首頁

尾頁

跳至