使用意見

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

upload唔到手機既相
只可以用系統拍照方式上傳照片

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

bb1901 發表於 19-1-29 03:42
upload唔到手機既相
只可以用系統拍照方式上傳照片
你好,請問
-有否打開BK app內的相機權限
-手機內的相片是否存放在SD卡
-當點按手機相冊後,能否看到手機相片檔案

謝謝 !

子爵府

畀面勳章

特派員 發表於 19-1-29 09:26
你好,請問

1.打開了
2.是放到sd卡
3.看到一部分相片檔案

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

bb1901 發表於 19-1-29 11:26
1.打開了
2.是放到sd卡
3.看到一部分相片檔案
請問看到的一部分相片是否可以成功發佈?

公爵府

hashtag影視迷勳章

特派員 發表於 19-1-29 09:26
你好,請問

以上的都做了,但也未能post相片

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

nganc9 發表於 19-2-7 16:48
以上的都做了,但也未能post相片

請問選取手機相冊時有沒有出現彈app或沒有反應的情況?或是已選取了相冊內的圖片但最終發表後沒有出現?

公爵府

國務專員 發表於 19-2-8 17:12
請問選取手機相冊時有沒有出現彈app或沒有反應的情況?或是已選取了相冊內的圖片但最終發表後沒有出現?

...

已選取圖片了,按發佈後返回主題,但看不到我的發佈

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

nganc9 發表於 19-2-8 17:18
已選取圖片了,按發佈後返回主題,但看不到我的發佈

請問是不是上傳手機內所有相冊的圖片都有這個問題?

公爵府

國務專員 發表於 19-2-8 17:32
請問是不是上傳手機內所有相冊的圖片都有這個問題?

手機內相册或用手機即影都不能發佈,上星期還可以的

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

nganc9 發表於 19-2-8 17:36
手機內相册或用手機即影都不能發佈,上星期還可以的

你相冊內係咪好多相,我試過只要sd咭內超過一千張相就直情會黑屏,冇辦法見到相冊內嘅相,冇辦法選取同上載。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

公爵府

rose-mag 發表於 19-2-11 03:08
你相冊內係咪好多相,我試過只要sd咭內超過一千張相就直情會黑屏,冇辦法見到相冊內嘅相,冇辦法選取同上 ...

唔係,揀到相但發佈唔到

管理員

nganc9 發表於 19-2-11 07:46
唔係,揀到相但發佈唔到
你好,請問已在內容輸入欄揀了相片按發佈後,是否成功發佈到回帖 ( 有字無相 ? ) 或是 回帖也沒有 ? 當時頁面有沒有錯誤提示 ?

公爵府

特派員 發表於 19-2-11 13:01
你好,請問已在內容輸入欄揀了相片按發佈後,是否成功發佈到回帖 ( 有字無相 ? ) 或是 回帖也沒有 ? 當時頁 ...

發佈後,沒有顯示成功發佈已跳回帖

管理員

nganc9 發表於 19-2-11 13:26
發佈後,沒有顯示成功發佈已跳回帖
你好,請提供以下資料:
-手機型號
-操作系統版本 ( Android )
-連線方法 ( 4G / Wifi )
-問題發生的頻繁度 (必定/經常/偶然/甚少)
-通常發生在哪一版塊 ( eg. 自由報料 )
謝謝!

公爵府

特派員 發表於 19-2-11 13:31
你好,請提供以下資料:
-手機型號
-操作系統版本 ( Android )

Samsung A5
Android 5.0.2
wifi
文字冇問題,發圖就不能
自由廣場

管理員

nganc9 發表於 19-2-11 13:41

Samsung A5
你好,我們會將問題轉交程式開發員跟進,謝謝 !

首頁

尾頁

跳至