在職全職

跳至

首頁
34567...97

尾頁

大宅

我知佢未識分辨邊種先係真正鍾意, 聽住先...:lol

原帖由 jjtseung 於 09-4-28 15:08 發表

我覺得呢個年紀的小朋友, 問親佢中唔中意xxx, 佢通常都會答中意! 尤其是果d佢平時無的搞的玩意...mouth:mouth:" /> 而加的好奇心澎湃啊... 到真係學起上來的時候, 過返1年半載先睇到佢的興趣發展方向...

汶汶的口頭禪:"我 ...

大宅

媽媽安樂晒

原帖由 jjtseung 於 09-4-28 15:10 發表
汶汶尋晚, 夜片overnight都無濕啊! 一起身即刻話要疴尿, 疴佐勁大篤!

大宅

跳舞好啱汶汶:loveliness:
原帖由 jjtseung 於 09-4-28 17:01 發表

我問緊朋友係東區的ballet堂係點, 佢女女大汶汶3個月, 上佐1段時間啦... 比汶汶試下跳舞, 都好過only講故事/做手工/唱下英文歌啦... 我地已經成間屋都係佢的圖鴉&手工架啦! ...

伯爵府

原帖由 CottonCandy 於 09-4-28 17:43 發表

我都覺ㄚ! 佢實在太中意"舞"&"動"啦!

我book佐試堂啦...
佢有親子班for 2~2.5歲, 唔岩我!
另一個單獨上堂的for2.5~3歲班, 就好些... 等我地試下先!

伯爵府

原帖由 CottonCandy 於 09-4-28 17:42 發表
媽媽安樂晒

汶汶頭先沖涼笑話~~~

指住自己心口:"汶汶無奶奶啊..."
再指住我心口:"媽媽大個女, 有奶奶啊!"

沖涼果陣又指住自己乳頭:"呢個咩唻架??"
開始有性問題???

伯爵府

原帖由 CottonCandy 於 09-4-28 17:37 發表
原來妳都諗過drama , 我剛揾到個喺TST, 週六/日上堂, 但上bk睇過一個媽咪的評語, 話個center好商業喎, 我打咗去問資料, 師資不錯, 我會帶heiyee去試堂, 如好就再同妳地分享:)

音樂班, heiyee爸爸想繼續架, 不過 ...

呢d center點都係商業機構, 我反而唔mind, 最緊要d program岩自己心水!

既然師資唔錯, 值得一試!

侯爵府

good morning
酌b真係唔知想點,今朝仲要再早d,5:30

侯爵府

我而家都係啦,搞到我臨天光4,5點就開始醒,醒下瞌下咁,個心仍住酌b隨時會過來開門叫我起身,你話我咁樣點會訓得好喎

原帖由 PUIPUI28 於 09-4-28 14:15 發表

我都唔好得你幾多,日日訓5-6個實會醒左好難再訓!

侯爵府

係呀,好彩尋日下晝訓左一陣

原帖由 jjtseung 於 09-4-28 15:02 發表

酌B早起身過汶汶成個鐘ㄚ!

你趁下午nap下啦!

侯爵府

哇,汶汶真係犀利,戒片快靚正

講話訓覺唔賴濕片,酌b暫時都只係訓晏覺唔使著片,但夜晚果覺都仲要著,因為只係試過1次條片唔濕咋(因為果晚佢話唔飲奶訓覺),平時都一定會濕片架

原帖由 jjtseung 於 09-4-28 15:10 發表
汶汶尋晚, 夜片overnight都無濕啊! 一起身即刻話要疴尿, 疴佐勁大篤!

侯爵府

有呀,我尋日2點瞌到3點呀

原帖由 CottonCandy 於 09-4-28 17:29 發表
酌媽, 妳接放學前瞓半個鐘嘛, 酌b放學後妳又冇得休息了...

侯爵府

係呀,果陣真係個個都得閒好多呀

我地間中都搞d節目啦,最多互相就下時間囉。

今個夏天我會比酌b學游水喇,唔好徙左呢隻水怪啦,佢咁愛游水 至於畫畫都係佢好喜愛o既所以會keep住比佢學;其他課程我仲考慮緊,同埋要就返d時間。

原帖由 mavis_chiu 於 09-4-28 15:05 發表
我都好懷念成日今早call下午就一齊去玩的日子!

係度keep住同大家傾下計, 第時間中一兩個月出下來玩下啦! 我一定第一個報到!

暑期左右時間, 我都會想逸希學下野, drama係我其中一樣好想比佢玩的, 畫畫...
swimming ...

侯爵府

我都覺得係呀

原帖由 CottonCandy 於 09-4-28 17:43 發表

侯爵府

酌b 2歲左右已經指住自己乳頭話:circle
(因為酌b對圓形o既野好大興趣)
所以我話左比佢知:呢個係nipple,你有,爸爸有,媽咪有,bon bon同nougat都有。

結果數個月後有一日同佢返學,o係mtr入面,我抱住佢(高度位置差不多)佢摸到我胸部,就指住話:媽咪,nipple。mouth:
我就話:係呀,o岩喇。 不過呢個係媽咪o既秘密喎,我地o係街唔好講,o係屋企先講

其實當時成車都係人,酌b仲聲大大都真係有d尷尬,不過真係要比佢知道呢d性o既問題唔係醜事,唔好亂up個名來代替正確名稱,但亦唔係任何地方都可以講,順便教埋佢尊重個人私忍

原帖由 jjtseung 於 09-4-28 19:01 發表

汶汶頭先沖涼笑話~~~

指住自己心口:"汶汶無奶奶啊..."
再指住我心口:"媽媽大個女, 有奶奶啊!"

沖涼果陣又指住自己乳頭:"呢個咩唻架??"
開始有性問題??? ...

侯爵府

我都認同,只要唔好太commercial就ok架喇,何況師資優良就更加好添啦

原帖由 jjtseung 於 09-4-28 19:03 發表

呢d center點都係商業機構, 我反而唔mind, 最緊要d program岩自己心水!

既然師資唔錯, 值得一試!

侯爵府

酌b家下就渾身是勁,周屋走/玩,我就眼訓到

我家下開始擔心,佢到時返半日我會點呢

大宅

好呀! 有你地d咁識搵野的媽咪friend真好! hee....
如果好的話, 我地又可以做同學啦!

原帖由 CottonCandy 於 09-4-28 17:37 發表
原來妳都諗過drama , 我剛揾到個喺TST, 週六/日上堂, 但上bk睇過一個媽咪的評語, 話個center好商業喎, 我打咗去問資料, 師資不錯, 我會帶heiyee去試堂, 如好就再同妳地分享:)

音樂班, heiyee爸爸想繼續架, 不過 ...

大宅

nana,
原來你地病左, 要快d休息下食下藥, 星期五返音樂班見你同vane!

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-4-29 05:57 發表
哇,汶汶真係犀利,戒片快靚正

講話訓覺唔賴濕片,酌b暫時都只係訓晏覺唔使著片,但夜晚果覺都仲要著,因為只係試過1次條片唔濕咋(因為果晚佢話唔飲奶訓覺),平時都一定會濕片架

...

汶汶都未得! 我估係間中先可以咋! 為佐保障全家人的睡眠質素, 我都係一定同佢overnight着片!

大宅

呢排天天看多左新聞, d豬流感好勁呀, 大家真係小心d, 小朋友一有d發燒傷風就唔好返學啦, 放假都唔好去咁多人多的室內地方玩.
真係要多洗手, 洗手, 洗手呀!

首頁
34567...97

尾頁

跳至