在職全職

跳至

首頁
45678...97

尾頁

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-4-29 07:15 發表
酌b家下就渾身是勁,周屋走/玩,我就眼訓到

我家下開始擔心,佢到時返半日我會點呢

我都擔心緊呢個問題...mouth: 汶汶返完全日班, 返到來有時會無端端圍住個滑梯跑十幾甘圈...

伯爵府

原帖由 mavis_chiu 於 09-4-29 10:40 發表
呢排天天看多左新聞, d豬流感好勁呀, 大家真係小心d, 小朋友一有d發燒傷風就唔好返學啦, 放假都唔好去咁多人多的室內地方玩.
真係要多洗手, 洗手, 洗手呀! ...

買定口罩未??

大宅

酌b咁早起身...都咁多精力, 可能你要諗下係咪要佢放學再玩多d倦d, 第日返半日又唔同的,下午你可以比佢學野, 學校又可能有活動, 再唔係好似我地咁有時cut短d午睡或者有時cut左都唔緊要等佢倦d, 夜晚咪好瞓d囉!

原帖由 tupytupy 於 09-4-29 07:15 發表
酌b家下就渾身是勁,周屋走/玩,我就眼訓到

我家下開始擔心,佢到時返半日我會點呢

伯爵府

同汶汶報佐王仁曼暑期跳舞班... for 2.5~3歲(獨立上堂), 岩岩夠年紀! 7月中開始, 每週2堂, early bird 9折後$882 for 8堂! 不過就要買晒成身ballet look(3百幾文)! anyway, 我都會keep住同汶汶一直上一段時間...

我無揀到朋友果間, 一來要搭車, 二來係BK見到間學校比人踩到貼地!
而加王仁曼北角總校好近, 行路都唔使3個字!

大宅

我都打算買架啦....應該呢個星期會去買囉, 小朋友的就已經有一盒係屋企.

原帖由 jjtseung 於 09-4-29 10:42 發表

買定口罩未??

大宅

都ok抵喎! 我覺得汶汶一定會好鍾意返....同埋條裙!

原帖由 jjtseung 於 09-4-29 10:47 發表
同汶汶報佐王仁曼暑期跳舞班... for 2.5~3歲(獨立上堂), 岩岩夠年紀! 7月中開始, 每週2堂, early bird 9折後$882 for 8堂! 不過就要買晒成身ballet look(3百幾文)! anyway, 我都會keep住同汶汶一直上一段時 ...

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-4-29 06:42 發表
(因為酌b對圓形o既野好大興趣)
...

汶汶對圓, 三角形, 正方形都有興趣...

佢可以自己折紙折成個三角形...

伯爵府

原帖由 mavis_chiu 於 09-4-29 10:48 發表
我都打算買架啦....應該呢個星期會去買囉, 小朋友的就已經有一盒係屋企.

周圍都斷貨~~~ 早d買啦!

伯爵府

原帖由 mavis_chiu 於 09-4-29 10:49 發表
都ok抵喎! 我覺得汶汶一定會好鍾意返....同埋條裙!

抵就唔算抵... 因為每堂得半個鐘! 不過起碼唔算貴! 北角學校都好大間!

同埋, 行路來回, han時間, han車$$...

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-4-29 05:50 發表
good morning
酌b真係唔知想點,今朝仲要再早d,5:30

同汶汶掉返轉, 汶汶尋晚9點前訓着, 今朝7點4都未醒, 要叫佢起身!

伯爵府

今日我去買口罩, 小童口罩非常短缺... &我以前買開質量好些的口罩又係周圍都無... 最後我要去到東區醫院樓下的舖頭, 先wan到好些/獨立包裝的小童口罩&成人口罩... 入夠貨啦, 不過真係貴!mouth:

侯爵府

唉!! 酌b一日早過一日呀

尋日放學我已經帶左佢去公園玩左一大輪喇,都無幫助

侯爵府

今朝5:00添呀

原帖由 tupytupy 於 09-4-30 05:19 發表
唉!! 酌b一日早過一日呀

尋日放學我已經帶左佢去公園玩左一大輪喇,都無幫助

侯爵府

仲要佢由尋晚開始.............又咳咳啦
今日唔比佢返學喇,咁o既時勢,咪再同d同學交叉感染啦,唉!! 仲要去睇醫生添呀

侯爵府

酌b咳咳豬都鬼咁精神,我就無病但都cc下,個頭好痛呢

侯爵府

係呀,我前日都係好辛苦先買到,家下夠晒存貨喇。

原帖由 jjtseung 於 09-4-29 16:11 發表
今日我去買口罩, 小童口罩非常短缺... &我以前買開質量好些的口罩又係周圍都無... 最後我要去到東區醫院樓下的舖頭, 先wan到好些/獨立包裝的小童口罩&成人口罩... 入夠貨啦, 不過真係貴!mouth:mouth:" /> ...

侯爵府

唉,我都唔知酌b想點呀

原帖由 jjtseung 於 09-4-29 10:54 發表

同汶汶掉返轉, 汶汶尋晚9點前訓着, 今朝7點4都未醒, 要叫佢起身!

侯爵府

酌b對圖形都好有興趣,但圓形就最鐘情 ;酌b都未識摺紙呀,汶汶好叻女呀

原帖由 jjtseung 於 09-4-29 10:50 發表

汶汶對圓, 三角形, 正方形都有興趣...

佢可以自己折紙折成個三角形...

侯爵府

我尋日已經同左佢去公園喇,但今朝仲要早d添,5:00 唉!! 我都無佢符。 同埋佢而家係o係學校午睡,無得cut佢囉

佢第2時讀下午班呀,所以學野要上晝學or放學後先學,所以佢到時都應該ok充實架

原帖由 mavis_chiu 於 09-4-29 10:46 發表
酌b咁早起身...都咁多精力, 可能你要諗下係咪要佢放學再玩多d倦d, 第日返半日又唔同的,下午你可以比佢學野, 學校又可能有活動, 再唔係好似我地咁有時cut短d午睡或者有時cut左都唔緊要等佢倦d, 夜晚咪好瞓d囉!

...

侯爵府

酌b學校monday已出通告,話所有患病 / 食緊藥 / 身體不適o既小朋友都千萬唔好返學,同埋加強注意個人衛生喇。

所以酌b今日有幾聲咳,我都唔比佢返喇,要對自己小朋友同埋人地小朋友負責囉,非常時期,更加要小心呢

原帖由 mavis_chiu 於 09-4-29 10:40 發表
呢排天天看多左新聞, d豬流感好勁呀, 大家真係小心d, 小朋友一有d發燒傷風就唔好返學啦, 放假都唔好去咁多人多的室內地方玩.
真係要多洗手, 洗手, 洗手呀! ...

首頁
45678...97

尾頁

跳至