潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

代朋友post

剛剛有朋友提起金鐘lab concept 有間賣韓國衫嘅shop,令我諗起兩個月前係呢間叫做solitude femme 既shop買衫嘅經歷。嗰日我經過見到佢shop window啲衫幾靚就入去睇吓,睇中兩件褸最後二選一。點知返到屋企屋企人話另外一件比較靚,叫我拎返去換。咁我第日同屋企人去換嘅時候,佢同我講話冇得換,我話我琴日先買點解冇得換。佢話俾錢嗰陣已經講咗話冇得換因為係韓國衫,我話我完全冇收到呢個資訊,點知佢竟然話可能你當時同朋友傾緊計聽唔到,我當時超級愕然,我話點可以咁不負責任,店員唔係應該有責任傳達呢個重要訊息嘅咩?點可以將個責任就咁推比我。當時佢哋嘅態度非常惡劣,於是我問佢哋有冇客戶服務嘅電話,佢哋話單據嗰度就有。離開舖頭之後我好嬲,馬上打去,點知竟然係嗰個店員聽返,佢話佢哋冇客戶服務部,仲話有咩可以同佢講,佢會同公司反映番。問題係我要投訴佢,我唔信佢會同公司反映番囉。後來我上佢哋官網見到有Facebook page,我message返佢哋希望佢哋會回覆,但係事隔兩個月一啲反應都冇,已讀不回。屋企人同我講叫我買個教訓,以後唔再去就算啦。但我而家心裏面諗返都戚戚然。咁大個女買野都未受過咁樣嘅對待。真係好嬲!
朋友回覆:

我去開的shop 都可以換貨,去到佢話唔換得其實我係幾驚訝。但我嬲嘅最主要原因係佢哋店員嘅態度。非常之冇禮貌。我真係聽唔到佢提供呢個不能換貨嘅信息,但明白大家溝通上有機會有誤會。只係覺得根本唔需要用咁無禮嘅態度回應,令人非常有hard feelings. 之後想同佢哋公司溝通返亦都一啲回音都冇。我覺得customer Service對一個品牌來講非常重要,唔係話賣咗件衫就算。Anyway,呢個只係我個人感受,大家觀點與角度不同我亦理解。

angelmama    發表於 19-2-1 08:59

子爵府

你購物嗰張收據係點寫㗎?

洋房

ccmaniac 發表於 19-1-29 12:06
代朋友post

其實點解間舖頭一定要被買家换貨呢?
可唔可以换貨, 好睇間舖頭既規定, 人地講明唔比换,唔好話係琴日買, 1分鐘前買,都可以唔比你换。
整件事,根本就係口同鼻拗, 究竟係店員無清楚表達被買家知-唔可以换貨, 定係個買家根本無留心聽店員講野,根本就無人
知~~

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔係間間舖頭都可以換貨, 除非件衫有損壞; 如果只係件衫唔岩心水, 間舖係有權唔換比你ga~~~

珍珠宮

唔啱心水好難換比你喎,唔係諗清楚試清楚先買?個個客著完一日拎返去換咁仲駛做生意?

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

伯爵府

又係啲顧客永遠是對的既想法

用戶要求終止服務

無啦啦去換款
呢d boutique 冇可能掛...

侯爵府

In general 香港大嘅連鎖店俾換,細嘅 boutique 唔俾,好正常。

大宅

你購物嗰張收據係點寫㗎?x 2

首頁

尾頁

跳至