自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/921622-香港-愛民邨搬屋男失22萬現金+警拘兩母女起贓

唔係自己野真係唔好亂攞

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

佢地諗住過肥年,無諗周圍都係cctv.

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

做人唔好貪心呀
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

不過唔明做咩2母女會知紅白藍入面有錢正常我就唔會拎個唔知有咩東西的紅白籃回家

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

BK Milk勳章

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

小錢警察就唔理,
多警察實會查,哩兩母女真係抵被人拉
個男人好好彩搵得返

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

警察

侯爵府

cindy618 發表於 19-1-29 15:35
http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/921622-香港-愛民邨搬屋男失22萬現金+警拘兩母女起贓
...

又一單瞞報資產呃公屋住 報紙話失主離婚搬去另一區的公屋。失主話22萬是裝修費。

失主唔敢把錢放在銀行。
一人公屋資產上限是多少?

公爵府

偷錢斷正
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

珍珠宮

畀面勳章

而家周圍都天眼,,都幾難走得甩,,貪心之過

tsung    發表於 19-1-29 21:40

大宅

回覆樓主:

度度都有 cctv,奇怪兩母女居然會諗唔到

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

alicialee1210 發表於 19-1-29 15:43
不過唔明做咩2母女會知紅白藍入面有錢正常我就唔會拎個唔知有咩東西的紅白籃回家
...

我都唔會拎, 掂都唔會掂, 怕入面跌個人出黎就嚇死.

總有勇者打開個袋睇下係乜.

男爵府

2018復活節勳章

貪心

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

公屋真係多富戶

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Pollyowen 發表於 19-1-29 16:16
公屋真係多富戶

22萬係富戶?工作左大半生喎

瑪瑙宮

bks2014 發表於 19-1-29 16:01
又一單瞞報資產呃公屋住 報紙話失主離婚搬去另一區的公屋。失主話22萬是裝修費。

失主唔敢把錢放在銀行。 ...

上限多少?工作大半生有22萬叫多?

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bks2014 發表於 19-1-29 16:01

失主唔敢把錢放在銀行。 ...
[size=14.5475px]失主已經64歲喇

家庭人數

每月最高入息限額 (1)

總資產淨值限額 (2)

1人

$11,540

$249,000

[size=14.5475px]若全部家庭成員均為年滿 60 歲或以上的長者,其總資產淨值限額為上表所示限額的兩倍
[size=14.5475px](即 1 人至 10 人或以上長者家庭的總資產淨值限額分別為 498,000元、676,000元、880,000元、1,028,000元、1,142,000元、1,236,000元、1,320,000元、1,384,000元、1,528,000元和 1,646,000元)。

子爵府

回覆樓主:

依家周圍都係天眼,好易捉到

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cindy618 發表於 19-1-29 16:17
咁講又係

大宅

cindy618 發表於 19-1-29 16:17

同問