意見反饋
義工

0-6個月 今日: 26|主題: 28963

跳至
樓主: kristy916
BB由21日到而家滿月Pat Pat keep住紅起粒粒

別墅

國民生產總值:888

2019新春慶豚圓

我用petite planet 隻pat pat 膏薄薄一層就OK, 唔洗直接貼住片片, so far pat pat都白白滑滑

大宅

國民生產總值:2938

2019新春慶豚圓

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
Ming1818 發表於 19-1-30 16:49
Biolane 深藍色 好好用 搽一次好快退 依家每日keep住博博地搽一次

想問下你一日搽幾次?定有紅先搽?你bb係男定女仔? 我bb係女仔,下面果度好紅 紅到起乾紋

別墅

國民生產總值:518

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
sk1122 發表於 19-2-10 17:32
想問下你一日搽幾次?定有紅先搽?你bb係男定女仔? 我bb係女仔,下面果度好紅 紅到起乾紋
...

女仔嚟㗎 其實我每日都會查一 次 沖完涼咪厚厚地同佢搽一次囉 咁就可以keep到第日洗pat pat 㗎啦 我女定時1-2點便便 洗完pat pat就唔搽由佢透氣 直到晚上沖完涼先查
如果你女係紅得犀利嘅 你就同佢查密啲啦 都係一兩日就退㗎啦 我覺得藍色好用啲

複式洋房

國民生產總值:168

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
babynetnet 發表於 19-1-29 16:22
我用過木瓜膏、mustela、重有一款係萬X買老牌日本野,效果都一般般!
相依隻我見有機就買黎試,效果ok喎!
...

边度有得買?

子爵府

國民生產總值:12424

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 開心吸收勳章

meowmoew2018 發表於 19-2-12 01:14
边度有得買?

相係HKTV買

複式洋房

國民生產總值:304

我以前用乜羔乜羔乜都試,結果用人人話唔好既凡士林搞掂,信不信由你

複式洋房

國民生產總值:225

kristy916 發表於 19-1-29 16:07
因為BB都紅/爛左Pat Pat都有成兩星期,搽左人奶同金銀花水有好轉,但轉頭又紅番,用左醫院比呢隻而家唔知系 ...

可以試下六一散

民房

國民生產總值:15

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
用seba med nappy protection cream勤換片
覺得pamper透氣度高
可試試

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.