美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019勳章

有冇人都試過打呢三隻? 邊隻好D?我主要想打脹返虎紋位同面脥位

有冇JM有醫生介紹?

大宅

2019勳章

babyballball 發表於 19-1-30 22:31
有冇人都試過打呢三隻? 邊隻好D?我主要想打脹返虎紋位同面脥位

有冇JM有醫生介紹?

我都想知!推~

男爵府

2019勳章

回覆樓主

有冇人試過尖沙咀邱醫生?

大宅

babyballball 發表於 19-1-31 11:33
有冇人試過尖沙咀邱醫生?

樂道?

男爵府

2019勳章

LittleCS 發表於 19-1-31 12:31
樂道?

係呀ok嗎?

大宅

babyballball 發表於 19-1-31 14:39
係呀ok嗎?

我都幫襯過好多次。試過貪平轉醫生,最後都係搵返佢.
你問吓佢有咩提議,邊度唔鐘意,佢都答得幾詳細。
畢竟,衰老係幾樣嘢加埋得出嘅結果。(鬆、膠原流失....)
至於你講嗰3樣嘢,我都有做過。
scupltra,DV係搵邱醫生打, ellanse就搵另一個打。
可以分享吓我嘅情況:
DV 有結節,生得唔平均, 唔會再打。
Scupltra 就生得幾好,6個月補一次針。
Ellanse 比較難控制,打多咗要等2個月先退得啲啲,情願填唔夠,好過打多。

打咗咁多針,最近又去邱醫生度打thermage.
因為之前打ellanse衰咗。只可以講,佢唔係平,亦唔係最貴,但俾咗嘅錢令我覺得值得。

男爵府

2019勳章

LittleCS 發表於 19-1-31 15:04
畢 ...

多謝你咁詳細分享, 聽你咁講係咪scupltra好d?
以價錢計係咪scupltra比較平, 因為3隻價錢每支差不多都係6-7K,但scupltra 9ml,其他係得1ml一支? 咪要打好多支先夠

男爵府

2019勳章

LittleCS 發表於 19-1-31 15:04
畢 ...
同埋打scupltra要幾耐先見到效果? 如果我想即時有效果睇到, 可唔可以透明質酸+scupltra一齊打? 定直接打ellanse好? 可以即時有填充效果

大宅

babyballball 發表於 19-1-31 15:44
同埋打scupltra要幾耐先見到效果? 如果我想即時有效果睇到, 可唔可以透明質酸+scupltra一齊打? 定直接打ell ...

我打scupltra填太陽穴,+蘋果肌。
每個月打1支,打到第3支就停,直到6個月後補1支。
第一針,第一個月己經有啲嘢睇,第二針最明顯,第三支係修正。6個月真係要補針,有啲位開始凹返。

我唔鐘意透明質酸,因為摸到有舊嘢,可能醫生打得唔好有關掛。

如果要即時效果,downtime 短,咁就揀透明質酸。不過每人體質不同,有人3個月散晒,我就成年都仲有啲嘢係度,越唔鐘意,越係跟住你,直至打thermage先溶晒,安樂晒!

趕住新年變靚,打透明質酸。打得唔好可以溶。

有時間等,打Scupltra. 但記得要按散啲粉,以免結節。

你打透明質酸+scupltra,不如打ellanse, ellanse手感軟,但要預5日消水腫。

男爵府

2019勳章

LittleCS 發表於 19-1-31 16:21
我打scupltra填太陽穴,+蘋果肌。
每個月打1支,打到第3支就停,直到6個月後補1支。
第一針,第一個月己經 ...

scupltra半年就散要補針? 唔係話可以keep到兩年?
ellanse我都考慮緊, 你打ellanse打幾多支先夠? 其實scupltra同ellanse一樣價但唔知支數上會唔會ellanse要打多好多因為容量唔同

大宅

babyballball 發表於 19-1-31 17:25
scupltra半年就散要補針? 唔係話可以keep到兩年?
ellanse我都考慮緊, 你打ellanse打幾多支先夠? 其實scup ...

兩年應該係指“回歸零”,即係還完至未打嗰個狀況。6個月有啲位會散咁啲,但未至於無晒。
你變靚咗,個樣精神咗,唔會等到“零”先補針嘅,無錢另計。

我打ellanse,1ml 填淚溝+上蘋果肌. 都係補針,因為 DV 流失咗啲,黑眼圈又再回歸。

要打幾多,真係要視乎實際狀況(有幾凹).

複式洋房

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我都有打幾千 1ml M

男爵府

2019勳章

betty886 發表於 19-1-31 18:59
我都有打幾千 1ml M

1ML可以夠打咩位? 我見多數2支起碼?

複式洋房

2019新春慶豚圓

babyballball 發表於 19-1-31 23:01
1ML可以夠打咩位? 我見多數2支起碼?

睇下你本身塊面凹唔凹 大面積多數要2支以上

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊