心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

Delete

4ponymum    發表於 19-3-16 17:14
tsung    發表於 19-2-4 22:19

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

bonniehyt 發表於 19-1-31 04:32
老公因病走咗1個星期,雖然都知道會走,但係當真係離開時就完全接受唔到!
個個都講時間可以慢慢令自己接受 ...

不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

老公因病走咗1個星期,雖然都知道會走,但係當真係離開時就完全接受唔到!

感受到你的路吾易行,明白你的傷心;人生就是無常,傷心過後,唯有堅強面對!
阿女幾大?有政府機構幫助開?有沒有親友可以幫手?希望你勇敢撐落去,祝福你!

侯爵府

2024年龍年勳章

男爵府

感受到你的難處, 但請先照顧好自已的身體, 這樣才有力氣照顧女兒

大宅

JessicaElla 發表於 19-1-31 13:03
感受到你的難處, 但請先照顧好自已的身體, 這樣才有力氣照顧女兒 ...

為左果女,要撑住呀
:-D :-?

男爵府

你要加油喔

珍珠宮

畀面勳章

感到你的難處,再難的路都要行下去,看看政府有什麼幫助可以幫到你。祝福

大宅

我老公向一月頭都因病走左, 留低左我同5 歲仔仔, 我之前都係有心理準備佢行先過我, 但無諗過只撐到一年時間咁短, 呢一年, 佢好努力病住都陪住我地, 又可以自理, 反而我呢一年仲怨多左, 當我以為有轉機, 佢可以撐落去時, 佢就走啦, 佢等唔到阿仔幼稚園畢業 , 佢走後, 我好自責自己呢一年對佢唔好, 好似忘記左佢係病人咁, 其實佢自己向病緊時都盡力照顧我地, 我而家每天都好難過, 但為左阿仔都要努力撐下去

199707100304    發表於 19-3-14 14:35
tsung    發表於 19-2-4 22:17

民房

grapes_christy 發表於 19-2-1 12:32
我老公向一月頭都因病走左, 留低左我同5 歲仔仔, 我之前都係有心理準備佢行先過我, 但無諗過只撐到一年時間 ...

保重身體!

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 andycheung 的帖子

加油

大宅

呢種痛隨着時間會化作思念, 但不會忘記, 前路難行, 但有需要就記住尋求協助。妳並不孤單, 請看看身邊人, 記住妳女兒都需要妳。

大宅

grapes_christy 發表於 19-2-1 12:32
我老公向一月頭都因病走左, 留低左我同5 歲仔仔, 我之前都係有心理準備佢行先過我, 但無諗過只撐到一年時間 ...

我情況同你好似,老公病咗14個月就走咗。佢病緊時好努力想繼續生存,好盡力想陪我同對仔女,但喺呢14個月我冇好好珍惜佢,仲對佢有好多埋怨,埋怨佢病緊就更加要注意身體同作息…… 我真係好後悔冇好好把握最後相處嘅日子,好想同老公道歉,但已經冇機會

199707100304    發表於 19-3-14 14:37
tsung    發表於 19-2-4 22:18

教養孩童,使他走當行的路,就是到老他也不偏離。
─ 箴 22:6

大宅

經濟上同照顧囡囡問題上自己應付到嗎?
唔得就要向相關機構求助!
現階段你一定好崩潰,我作為過來人完全明白,但時間真係可以沖淡你嘅傷痛!
願你都能夠振作,好好照顧囡囡,先生只係比自己早到終站,他日到自己去到終站一定會同先生重逢架!加油!

教養孩童,使他走當行的路,就是到老他也不偏離。
─ 箴 22:6

別墅

回覆樓主:

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主:

大宅

娘家可幫忙到你分擔吓嗎?雖然前路較難行,但都要積極面對,多和家人、朋友傾訴。加油!祝福!

大宅

加油呀! 撐住

首頁

尾頁

跳至