自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

sg51244 發表於 19-2-1 08:27
日本一直都有好多媒體做Research同Ranking,
三文魚壽司一定入TOP 10,
最近仲越升越高

日本人食唔食我就唔知
不過外國人去日本
一定會食
因為覺得又平又新鮮

水晶宮

sg51244 發表於 19-2-1 17:44
我都係正常交流咋,咁都算寫論文
其實我唔鍾意食刺身,不過見到咁多人有誤會咪拎出黎講囉,你 ...

無意爭辯,我自己唔鍾意食,但人地食我唔會反對,我只是回應你個post同講我所見所聞。個傳聞係蔡生居住日本多年的分享,我無特別引証, 但之後才留意同日本人日本搭枱(廻轉)佢地真是好少食生的三文魚,多數食其他魚生。

水晶宮

Mary媽咪 發表於 19-2-1 17:47
日本人食唔食我就唔知
不過外國人去日本
一定會食

的確如此

子爵府

ricecooking 發表於 19-2-1 18:50
無意爭辯,我自己唔鍾意食,但人地食我唔會反對,我只是回應你個post同講我所見所聞。個傳聞係蔡生居住日 ...

你share你所見冇問題,然後我咪覆左你現實唔係咁囉!係你唔信我所講嘅數據,覺得日本大機構做嘅research都唔可信,只信你旅行眼見隔離枱嘅狀況代表全日本嘅狀況

我都住過日本,我家姐而家長期住日本添,
佢係回轉壽司店做過1年,所以我先咁肯定日本人同香港人一樣會食三文魚壽司 你繼續唔信啦,我冇氣啦

男爵府

PoPobaby 發表於 19-2-1 17:45
膝頭磨加拿大可以去臭狐

水晶宮

sg51244 發表於 19-2-1 19:00
你share你所見冇問題,然後我咪覆左你現實唔係咁囉!係你唔信我所講嘅數據,覺得日本大機構做嘅research都 ...

我從來無話個傳聞是真定假,只是講返出處同所見。我尊重大家各有睇法,其實喜歡吃的不會因為個傳聞唔吃,唔喜歡吃的亦不會因為個傳聞是假去吃,相信你也是持平發表

首頁

尾頁

跳至