懷孕前後

跳至

複式洋房

2019勳章

以家9周
開始右腰有小小紅點 冇理佢訓教果陣又勁R過左一兩日成條腰。兩隻手(手臂成隻)。肚仔兩邊勁痕
照R冇理。沖完涼著3果陣就出黎勁明顯紅點點。
去左睇西醫佢妊娠濕診但咩都冇開比我。只係叫我買cream搽
以家痕到訓唔到一係就痕醒
請問各位MM有冇止痕野介紹

大宅

回覆樓主:

我之前係我都成七八個月先至開始痕, 痕到瞓唔到, R到一達達, 最後頂唔順去睇咗中醫, 煲咗中藥飲

平時我係盡量唔食藥嗰啲人, 但係到嗰刻唔食都唔得( 唔知關唔關事中醫話幫我清埋啲毒, 我細女出世到而家皮膚都好靚, 大女係冇食藥但嚴重濕疹)

複式洋房

我都係好痕, 查咩都冇用....好彩R完冇紋JA....好慘

複式洋房

新手小妹妹 發表於 19-1-31 16:31
以家9周
開始右腰有小小紅點 冇理佢訓教果陣又勁R過左一兩日成條腰。兩隻手(手臂成隻)。肚仔兩邊勁痕
照R ...

我16w前都有呢個問題,轉左隻潤d既沖涼液同妊娠油就好好多!

別墅

2019新春慶豚圓

多數都係搽cream為主,你搽左冇好d?

複式洋房

2019勳章

我34週開始出濕疹, 又係勁痕
去政府覆診同醫生講, 佢開左沖涼野, cream, 止痕膏同訓覺藥俾我
佢話只可以開呢啲俾我, 係治標不治本, 不過好過痕到訓唔到
so far我未食過隻訓覺藥, 可以既我都唔食
用左佢隻cream係無咁痕, 有時真係頂唔順我就會搽止痕膏
隻止痕膏係真係有用

珍珠宮

2019新春慶豚圓

你可以試下搽妊娠油。藥膏既話,驚有激素。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

以家9周
照R ...

我二個月左右也是痕到半夜三更不睡覺,又尿頻,尿急。挨過了咩都冇塗,而家就來七個月了。

複式洋房

2019勳章

回覆 發達喇 的帖子

直情用豬油膏沖涼(藥用)

複式洋房

我兩胎都係靠睇中醫, 順便清胎毒

別墅

2019勳章

以家9周
照R ...

可以試下canlifornia baby
都唔錯

複式洋房

我早派都乾到好痕 R到一撻撻
之後用bio oil + aveeno body lotion 就無事了
同埋沖涼唔好用咁熱嘅水

水晶宮

回覆樓主:

我成個懷孕期我都keep住睇皮膚科

珍珠宮

2019新春慶豚圓

lfnewgirl 發表於 19-2-1 19:00
我早派都乾到好痕 R到一撻撻
之後用bio oil + aveeno body lotion 就無事了
同埋沖涼唔好用咁熱嘅水

同意,沖涼嘅時候,D水唔好咁熱

複式洋房

2019勳章

回覆 puppydingo 的帖子

請問係邊有得買?

複式洋房

我20幾週嗰陣又係好似你咁,之後去睇中醫,佢叫我戒奶,海鮮,再食埋佢開啲藥,2-3個禮拜度就慢慢冇再痕。
我懷疑飲奶搞到我發濕疹,因為我係有咗先日日一支奶,停咗飲,又真係唔再發濕疹。

另外,我用蘋果醋開火山泥敷落濕疹嗰度,止到痕,同埋啲凸起嘅濕疹即時平伏咗

複式洋房

2019勳章

amemory 發表於 19-2-2 00:51
我20幾週嗰陣又係好似你咁,之後去睇中醫,佢叫我戒奶,海鮮,再食埋佢開啲藥,2-3個禮拜度就慢慢冇再痕。
...

未有之前間唔中都有買下奶飲。又冇咩特別
有左之後覺得奶好臭。到第二個月屋企人死都要我飲
,飲左一星期到啦就開始出紅點點。以家停左唔敢飲
黎緊都會睇中醫

水晶宮

新手小妹妹 發表於 19-2-2 00:23
回覆 puppydingo 的帖子

請問係邊有得買?

買咩?

洋房

2019新春慶豚圓

我依家34w個肚又係痕到訓唔倒,搽過好多野都唔得,現在用緊QV防敏冲涼液加搽完vitamin e油再搽凡士林,好番好多 (emoji)

複式洋房

2019勳章

kikiho0312 發表於 19-2-1 18:54
可以試下canlifornia baby
都唔錯

請問邊道有得買?

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊