美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓

其實chanel有好多product我都覺得好好用!
例如sublimage cream, sublimage foundation, 山茶花精華同唇膏~
不過我最鐘意既應該都係佢既香水~~
尤其是no.5同chance!!

大家最鐘意既又係邊樣呀?
各位chanel迷出黎一齊討論下~~

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唇膏都幾好用

大宅

2019勳章

最鐘意奶油cushion~
上面好貼,而且真係有奶油肌既效果!

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

sublimage line好正
雖然買得幾肉痛, 但用咗半罐d膚質明顯好咗
好似仲有支滴滴金都好多人讚話好用,仲話可以改善到濕疹

別墅

2019新春慶豚圓

Pollyowen 發表於 19-2-1 11:59
唇膏都幾好用

jm鐘意用邊款唇膏呀?

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cokamother 發表於 19-2-1 17:06
jm鐘意用邊款唇膏呀?
除左lip gloss我好少用, 除左matte, 我都鍾意, 初時用rouge coco (basic唇膏款) 之後用左有款係按一下彈出黎果款唇膏, 好鍾意佢個設計

大宅

回覆樓主:

我鍾意米色盒cushion, 薄貼有光澤,好似天生好皮膚。
fresh body cream, 又香又滑,不過成千蚊盒,好貴。
268號眼影,matte質地,顯得眼部輪廓很深遂,持久不積線

大宅

指甲油,唇膏都唔錯
唇膏最鐘意紅管,包裝好吸引,最新出個支no.8我都買埋

複式洋房

香水控舉手!
你講個兩支我都勁鐘意,最近CHANCE好似新出咗EDP,諗緊要唔要買返支

複式洋房

開心吸收勳章

最鐘意係香水, Beige, 1932同Cocomademoiselle
Skincare只有美白精華同防曬Gel cream會回購, 山茶花同Sublimage line用過都好, 但係Skincare方面Chanel始終取代唔到我最愛的Guerlain

大宅

ppche 發表於 19-2-1 18:16
指甲油,唇膏都唔錯
唇膏最鐘意紅管,包裝好吸引,最新出個支no.8我都買埋

我個人覚得佢既化妝品,香水及甲油都好用。不過護膚品就一般!
剛油完既甲油(不過我吾多識油同埋D手指吾靚!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

estherc85 發表於 19-2-4 12:02
香水控舉手!
你講個兩支我都勁鐘意,最近CHANCE好似新出咗EDP,諗緊要唔要買返支

我買咗呀!!黃色個支
EDP真係last得好耐…我朝早噴完到夜晚都仲聞到件衫有淡淡地既香味

大宅

Lovelyfamily2 發表於 19-2-5 22:54
我個人覚得佢既化妝品,香水及甲油都好用。不過護膚品就一般!
剛油完既甲油(不過我吾多識油同埋D手指吾靚 ...

我同你技術差唔多~

jm鐘意chanel邊d化妝品呀?唇膏呀?

大宅

jhjac 發表於 19-2-12 17:33
我同你技術差唔多~

jm鐘意chanel邊d化妝品呀?唇膏呀?

我主要用佢啲粉底,唇膏同眼影,胭脂都有用不過我覺得唔太易上色
仲有佢既香水就超正!

洋房

2019新春慶豚圓

唇膏(emoji)

別墅

2019新春慶豚圓

Lovelyfamily2 發表於 19-2-12 19:20

我主要用佢啲粉底,唇膏同眼影,胭脂都有用不過我覺 ...

香水真係我既no.1呀!!jm你鐘意邊支呀?
Btw, 你用緊佢邊隻粉底?我見佢好似準備又出新cushion,白色盒既,唔知好唔好用

別墅

2019勳章

cokamother 發表於 19-2-13 12:42
香水真係我既no.1呀!!jm你鐘意邊支呀?
Btw, 你用緊佢邊隻粉底?我見佢好似準備又出新cushion,白色 ...

我去咗佢美白cushion個event玩呀~幫手影相個攝影師好pro
講返個cushion先, 我自己本身有用開奶油cushion, 新呢個質地比奶油cushion更清爽d, 應該就會更啱黎緊春夏用
而且個BA話呢盒新既有美白成分,真係估唔到依家連cushion都有護膚功能

別墅

2019新春慶豚圓

我都投Chanel甲油

大宅

2019勳章

回覆樓主:

CC Cream & Nail Polish

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊