美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

因為我自己一路都用緊其他護膚品,
但近排好多身邊既jm都話double serum好好用,
問我有冇用,又叫我快d試下咁,乜真係咁好用咩?
用左有咩功效架?想了解多d先買,廢事哂錢!

大宅

好用

琥珀宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

40+ 用完咗一枝30ml,暫時唔見有特別效果,或者要再用耐少少時間,因為價錢唔平,但本身幾鍾情Clarins,所以如果做特價時會再買嚟試

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我由十二月用到依家, 又唔覺有其他JM講得咁正, 下巴都有照樣出粒粒, 所以用埋一支就算了

大宅

用左一年 覺得皮膚有光澤左 岩哂中性或乾肌

禁止訪問

2019勳章

別墅

jac.m 發表於 19-2-1 17:05
以我所知,佢係一枝水油配方嘅保濕精華,
我自己都係佢長期用家,我諗都大概4-5年lu
因為我係乾肌底,用左 ...

咁除左保濕同淡紋之外仲有無其他功效?
有無jm可以share多d?

珍珠宮

回覆樓主:

相信有部份JM真係覺得好用, 但留意吓, 讚的唔少係新戶
明白未?

金妹乜    發表於 19-2-19 23:51

男爵府

2019新春慶豚圓

我都忍唔住買左枝,都幾爽,幾易吸收,效果就唔覺,如果用完手上嘅其他精華,再買都有可能
我係bearbeardo

伯爵府

2019新春慶豚圓

albertwang 發表於 19-2-1 11:28
問我有冇用,又叫我快d試 ...

我唔係新會員。 用左estee lauder anr 7年,今年轉double serum 覺得仲岩自己。保濕同塊面有光澤。我皮膚比較乾,所以如果你油或混合性皮膚可能夏天唔岩用

以上立場  不代表本人意見

大宅

回覆樓主

轉左用佢一個月多d,好好用,睇住皮膚變好變穩定,粒粒少出左,本人係混合偏油,每晚用一pump 大滴既,出奇地吸收唔已已成大愛,但唔知夏天用會點

男爵府

2019新春慶豚圓

stkyo 發表於 19-2-1 11:50
40+ 用完咗一枝30ml,暫時唔見有特別效果,或者要再用耐少少時間,因為價錢唔平,但本身幾鍾情Clarins,所 ...

我發覺後生啲嘅朋友(30前後)話好有用,我自己(30尾)同啲成熟肌嘅朋友用就唔覺得好有效。我自己用過兩支,冇再回購,會直接用油就算

洋房

albertwang 發表於 19-2-1 11:28
問我有冇用,又叫我快d試 ...

我大約11月左右 趁thankful week 時買左
因為我中性皮膚 兩邊臉好乾
化妝時會望到乾紋 一直都好苦惱
轉左幾隻粉底同碎粉都唔掂
但用左3個月 化妝無再出現乾紋
我覺得如果你皮膚偏乾既可以試下
真心推介(emoji)(emoji)

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cbeyond 發表於 19-2-1 17:54
相信有部份JM真係覺得好用, 但留意吓, 讚的唔少係新戶
明白未?

我都買左,我混合肌都覺得ok

不過真係唔平,上次響飛機貪得意咁買
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

珍珠宮

good_pig 發表於 19-2-3 12:06
我都買左,我混合肌都覺得ok

不過真係唔平,上次響飛機貪得意咁買

百貨遇百客, 一定有人覺得好的。
不過係咪咁多讚, 就有點...懷疑
之前曾經讚過某牌子蘭花油, 讚到識飛添, 現在咪又消失。
double serum我睇過成分, 一見到有礦物油, 石蠟, 零興趣了。

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cbeyond 發表於 19-2-3 12:34
百貨遇百客, 一定有人覺得好的。
不過係咪咁多讚, 就有點...懷疑
之前曾經讚過某牌子蘭花油, 讚到識飛添, ...

C 牌蘭花油....我真係唔OK..不過我幾年前又冇咁乾

不過咁..double serum 香港買真心貴, 我呢D花心人...多數又會轉
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

大宅

2019新春慶豚圓

I tried too . Not working on my combination skin . Not absorbing well . Do nothing literally. If my skin is very dry when I travel, sulwhasoo time treasure works better for me . If my skin is not dry , the Ordinary serum and a basic cream from Avene is good enough.

珍珠宮

good_pig 發表於 19-2-3 12:37
C 牌蘭花油....我真係唔OK..不過我幾年前又冇咁乾

好似30ml 6百幾, 成份好一般, 甘油 &一般唔貴的植物油, 成分中搵隻貴d都無。
抵就唔多覺, 不過大牌子, 有一定捧場客的。

寶石宮

cbeyond 發表於 19-2-3 12:54
好似30ml 6百幾, 成份好一般, 甘油 &一般唔貴的植物油, 成分中搵隻貴d都無。
抵就唔多覺, 不過大牌子, 有 ...

唔識成分就係睇個牌子....佢成功在有水油一支過咁

大宅

cbeyond 發表於 19-2-3 12:54
抵就唔多覺, 不過大牌子, 有 ...

年年一都到乜乜感謝日就會有好多呢枝serum嘅帖出黎
不過我都未用過

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊