自由講場

跳至

首頁

尾頁

已刪除用户

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

滑梯

tsung    發表於 19-3-12 20:12

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

藍尾巴 發表於 19-2-1 12:01
黎緊大裝,有個小窗臺係廳,打算比小朋友做閱讀閣,打算整樓梯上,還是整滑梯比小朋友玩?
有無人家有滑梯 ...

冇呀!屋企細

大宅

黎緊大裝,有個小窗臺係廳,打算比小朋友做閱讀閣,打算整樓梯上,還是整滑梯比小朋友玩?
有無人家有滑梯 ...

滑梯好睇唔好用。初初見到滑梯一定好興奮會玩廿次,但到第二日應該已經唔會感興趣。

當然有 guest 嚟見到滑梯會講下恭維說話,好正呀。就係咁多。

HEYSMILEY    發表於 19-3-12 16:36

已刪除用户

子爵府

自己花園有滑梯,不過玩幾玩就會厭,除非成日都有好多小朋友一齊玩

子爵府

我家沒有,

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

條滑梯最少要7呎長,否則唔多好玩。小朋友大得快,滑梯太短會sir唔到。

象牙宮

有無人家有滑梯 ...

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

333s 發表於 19-2-1 15:16

我覺這樣的樓梯好正,不過我畏高,5敢爬

侯爵府

2024年龍年勳章

聽到都覺得正

象牙宮

有無人家有滑梯 ...

省地方, 用一片墻。

訓練手力, 腳力, 腰力。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

回覆樓主:

屋企夠大整冇問題。係玩去到六七歲都玩下

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

回覆 藍尾巴 的帖子

有滑梯床, 小朋友3歲+6歲, 床1.2M 高, 滑梯唔長, 但足夠他們玩
(要高要刺激就去公園玩)

大宅

pattying 發表於 19-2-1 16:10
回覆 藍尾巴 的帖子

有滑梯床, 小朋友3歲+6歲, 床1.2M 高, 滑梯唔長, 但足夠他們玩

請問你張滑梯床起邊度買架?謝謝

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

有無人家有滑梯 ...

舊屋買入時上手業主留下的, 3尺高放露臺, 四歲前都玩得多既, 開生日會, 有朋友仔一起玩就勁開心, 但慢慢長大, 條梯太搾, 難 sir 就開始少玩, 多數用黎坐上面睇街風景

男爵府

有無人家有滑梯 ...

我有整過!我屋企都無位,我將佢放响廳中間,真係好癲,不過我果條係紙皮滑梯,我個女果陣2歲,除左可以滑仲可以油顏色,大約玩一年貨仔,淘寶貨$200

子爵府

2018父親節勳章 畀面勳章 DHA勳章

我見依傢啲傢私店整兒童床,一邊係樓梯,一邊係滑梯,好似幾有趣。

大宅

有無人家有滑梯 ...
我屋企無滑梯,但係我估小學開始就唔玩

首頁

尾頁

跳至