夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實男人出軌,事發左之後,求老婆仔女原諒,是否太容易原諒佢地,C6可以是從來冇發生過事咁,到底佢地明唔明佢地對我地嘅傷害有幾大,有時腦中會閃過後悔原諒左佢,我以為時間可以沖淡,但係原來係好難

複式洋房

我同你一樣 我有左兩個幾月發現佢有第二個 仲要係酒吧識既泰國女仔 之後佢話會斷 好我信佢 但到今日為止 我仲見到佢地baby前baby黎 仲約左佢三月黎香港見...我而家都唔知點好 離婚?落仔?

男爵府

係,佢哋真係可以無事發生咁,但有時一諗起佢仲怪我,仲咩去諗

大宅

回覆 wingwingchau 的帖子

有時真係唔知點講,同佢地講,佢地會話点解仲唔相信佢地,我都想,但係就係控制唔到

男爵府

chu媽 發表於 19-2-1 18:12
回覆 wingwingchau 的帖子

有時真係唔知點講,同佢地講,佢地會話点解仲唔相信佢地,我都想,但係就係控制 ...

佢哋唔明嗰種痛,係會成日有。個賤人有時會電話騷擾,話我唔放手,同佢講就話無嘢,鬧返佢轉頭

別墅

男人唔識珍惜,我地女人要好好愛自己。原諒得就真係唔可以再一直重提發生左嘅事,唔係要忍但要向前看,認清自己。萬一再有下一次就知道點走,唔好為左賤男而太傷心。

子爵府

chu媽 發表於 19-2-1 17:56
其實男人出軌,事發左之後,求老婆仔女原諒,是否太容易原諒佢地,C6可以是從來冇發生過事咁,到底佢地明唔 ...

分開從來比原諒容易

大宅

回覆 Lumon 的帖子

唔知點解成日都擔心佢蹣住我繼續有搵小三,做人真矛盾,我又怕佢會再一次呃我,而我唔知,但係佢又保証話同小三巳斷,

大宅

回覆 chu媽 的帖子

好想知道有冇 jm係曾經經歷過被背叛,如今已經雨過天青,同時又如何調節自己嘅心情,如何去面對同忘記

子爵府

畀面勳章

wabbyan 發表於 19-2-1 18:02
我同你一樣 我有左兩個幾月發現佢有第二個 仲要係酒吧識既泰國女仔 之後佢話會斷 好我信佢 但到今日為止 我 ...
你選擇繼續錯落去令自己不停後悔,定現在止蝕離場?

翡翠宮

回覆樓主:

再咁樣loop落去吾放手
你頂到對方都未必頂到
吾會有人可以長期處於內疚狀態

大宅

mini1204 發表於 19-2-1 22:41
再咁樣loop落去吾放手
你頂到對方都未必頂到
吾會有人可以長期處於內疚狀態
放手嘅意思即係?

翡翠宮

chu媽 發表於 19-2-1 23:00
放手嘅意思即係?

回歸正常生活
你都希望係咁呀
你只係吾甘心forget and forgive唧

複式洋房

jeremylui83 發表於 19-2-1 22:37
你選擇繼續錯落去令自己不停後悔,定現在止蝕離場?

佢話佢係貪玩 分得好清出面同家庭 我到而家都愛佢..但其實我都好心痛...但我唔想bb無爸爸

男爵府

wabbyan 發表於 19-2-2 00:12
佢話佢係貪玩 分得好清出面同家庭 我到而家都愛佢..但其實我都好心痛...但我唔想bb無爸爸
...

佢話分得清即係會繼續玩落去,佢最大問題係覺得冇問題,佢唔會亦唔想改,睇你忍唔忍到,我就唔會忍,唔好用BB做藉口,你BB仲係你肚,未見過爸爸,起碼而家唔使考慮,點樣同小朋友解釋

翡翠宮

wabbyan 發表於 19-2-2 00:12
...

咁你好愛佢又唔想BB無爸爸
咪忍囉

大宅

mini1204 發表於 19-2-1 23:41
回歸正常生活
你都希望係咁呀
你只係吾甘心forget and forgive唧
唔係唔甘心,只係以為時間可以幫到我,原來係唔唔得,我都好想忘記佢對我嘅背叛同傷害

侯爵府

回覆樓主:

男人用下面諗野,又點會諗你傷唔傷心,有得玩女人就親情可以忘記。所以幾時都話,做女人要識保護自己,而家c6幾好都好,要有兩手準備,要為自己舖定路。要keep工作能力,要與時並進,要keep錢,男人講咩都「表面」話信,但內心一定要有保留。前人教落:信男人一成都雙目失明。

別墅

華妹妹 發表於 19-2-2 03:36
男人用下面諗野,又點會諗你傷唔傷心,有得玩女人就親情可以忘記。所以幾時都話,做女人要識保護自己,而家 ...

同意。樓主你離唔開c6就要睇開啲,我明白會間唔時諗住佢有無搵小三但其實你控制唔到佢。所以唔好對佢將有期望。你搵多啲自由鐘諗嘅野做,擴自己嘅世界令自己開心。

翡翠宮

chu媽 發表於 19-2-2 03:00
唔係唔甘心,只係以為時間可以幫到我,原來係唔唔得,我都好想忘記佢對我嘅背叛同傷害
...

最少2/3年,仲係要佢真係無異動

首頁

尾頁

跳至