夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我前夫跟個女同事攪埋一齊,喺公司d 人眼中,個女仔又乖又順嗰種,所有人都當佢小妹妹好錫佢. 但其實嗰女仔人後做左好多衰嘢, 就算比我知道左佢哋嘅關係, 依然做好多嘢黎搶人老公. 雖然我巳經決定左離婚,但我心裡面無辦法原諒呢對玩左我年幾嘅狗男女,特別喺嗰女仔. 點解所有嘅痛楚要我同小朋友承受, 但個第三者一d 懲罰都唔會有, 可以繼續扮佢個乖乖女,開開心心咁生活, 仲有機會揾個錫佢嘅男人, 過幸福嘅人生...我平衡唔到自己, 點解所有嘅報應只報喺我身上, 我十年嘅忠誠到底換黎d 乜, 每日靜落黎嘅時間,眼淚就不自覺咁不停流.

男爵府

回覆樓主:

就算唔係呢個小三你c6係身痕都會有第二個,選擇左離婚就唔好向後望,自己裝備好話唔定會揾到個更好

大宅

你老公先係最賤嗰個

男爵府

qee 發表於 19-2-2 11:32
你老公先係最賤嗰個

不過唔可以否認嗰啲人前乖寶寶人後淫娃嘅賤女人都非常可惡

翡翠宮

回覆樓主:

哂時間

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

lovejoey 發表於 19-2-2 10:44
我前夫跟個女同事攪埋一齊,喺公司d 人眼中,個女仔又乖又順嗰種,所有人都當佢小妹妹好錫佢. 但其實嗰女仔人 ...

已係前夫……
算啦!放過自己,好好生活
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

畀面勳章

既然決定離婚,就應該離得乾淨啲,唔好再諗啲無謂野,
諗下點樣自強不息,反敗為勝咪仲好

禁止訪問

侯爵府

BK Milk勳章

放手離婚就唔好再望返轉頭!個天好公平,遲早會有報應俾呢啲人。

我係個例子。我當初決心同前夫離婚,有刻好想爆佢同小三啲嘢,但為咗小朋友着想,都係由呢啲野隨風消失!

而我依家生活得好開心,做自己鍾意嘅嘢,又唔會有人成日話我做埋啲冇無聊嘢。例如我去進修,如果俾着以前,已經俾我前夫話讀嚟做咩,俾心機湊仔啦!

呢個世界好大,好多嘢好多未睇晒!人要向前望!

男爵府

其實最衰嗰個係自己老公,受唔到誘惑同身痕。你去爆小三佢咪更加可以扮委屈同扮弱者囉,不如專注番自己對自己好d,叫嗰個垃圾後悔好過啦!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

唔好再諗小三,或許依家佢看似勝利,但將來佢會點你唔知!

大宅

lovejoey 發表於 19-2-2 10:44
我前夫跟個女同事攪埋一齊,喺公司d 人眼中,個女仔又乖又順嗰種,所有人都當佢小妹妹好錫佢. 但其實嗰女仔人 ...

你唔可以怪晒個女仔,你唔知你老公出面做過啲咩,或者出面已食過唔小女,又或者佢比到愛個女仔都唔出期,你只係佢老婆,你又知佢有幾多呢?事出必有因既

大宅

mingmama 發表於 19-2-2 11:45
不過唔可以否認嗰啲人前乖寶寶人後淫娃嘅賤女人都非常可惡

人地點衰都要老公受佢先會得逞
婚外情最大責任係背叛嗰個,即係個老公
係老公俾承諾,唔係個第三者
世上咁多誘惑
唔係呢個女人都會有第二個

KKKKit    發表於 19-2-2 17:59

男爵府

qee 發表於 19-2-2 15:02
人地點衰都要老公受佢先會得逞
婚外情最大責任係背叛嗰個,即係個老公
係老公俾承諾,唔係個第三者

一樣還一樣~個老公當然係最衰格~但做第三者嘅都唔係可以完全冇錯

purple_girl    發表於 19-2-11 17:43

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

你前夫最錯,
但小三明知對方已婚仍出招去搶,
就兩個都唔可以原諒。
如果有証有據,
我會發上狗男女雙方FB及佢地公司,
唔大方丶冇作用丶純粹發洩,
咁又點,我唔會谷住自己!

purple_girl    發表於 19-2-11 17:43

子爵府

畀面勳章

do whatever you want as they do whatever they want too

男爵府

soso1227 發表於 19-2-2 15:31
你前夫最錯,
但小三明知對方已婚仍出招去搶,
就兩個都唔可以原諒。

即係好似近排熱傳嘅中年地產狗男女咁~佢哋做得出就要預咗要付出代價

男爵府

開心吸收勳章

為左小朋友你要快快振作,傷心既日子總會過去

唔好再因為D衰人再浪費青春+眼淚!!!

亦唔好再諗個前夫小三依家有幾幸福,因為佢地都已經係陌生人,

至於你心唔心痛都係由你自己決定既,唔好再回憶往事,快快止痛吧

子爵府

往前看,唔好再比d 冇價值嘅嘅嘢牽住你以後美好的人生。不值得

琥珀宮

回覆樓主:

俾我會揭穿

首頁

尾頁

跳至