想生BB

跳至

首頁
12345...19

尾頁

大宅

hr522 發表於 19-2-12 11:40

謝謝(emoji)(emoji)我擔心抽同放d時間夾唔到

建議預多一二日時間。因為我其實開針後一直留到植入。所以隔日回診調較藥,藥力太受藥早左成3日抽卵。

別墅

pkh0207 發表於 19-2-12 11:42
建議預多一二日時間。因為我其實開針後一直留到植入。所以隔日回診調較藥,藥力太受藥早左成3日抽卵。
...

留係果邊咁耐好似有d悶咁你留咗係果邊幾耐?

別墅

FaMaBB 發表於 19-2-11 23:15
王家瑋大概 50000 港幣

是否一抽一放大約5萬?
因為我問過送x鳥,話amh 太低,要抽多次卵,每次抽卵treatment大約12萬台幣

複式洋房

想請教下如果經期唔準,醫師可唔可以控制到開針既日子,因為等到自己黎M再開針唔知等到幾時

大宅

pinkuma 發表於 19-2-12 11:56
是否一抽一放大約5萬?
因為我問過送x鳥,話amh 太低,要抽多次卵,每次抽卵treatment大約12萬台幣
...

Yes ~
全個療程大約 $50000 港幣
不計機票及酒店

大宅

Belibala123 發表於 19-2-12 12:25
想請教下如果經期唔準,醫師可唔可以控制到開針既日子,因為等到自己黎M再開針唔知等到幾時 ...

可以,我都 day 8 先開針

大宅

回覆 pinkuma 的帖子

我AMH 0.84 , 得四粒, 打針後6粒,放鮮胎 ABOUT $40000宜家6WEEK

別墅

太古達人 發表於 19-2-12 17:51

我AMH 0.84 , 得四粒, 打針後6粒,放鮮胎 ABOUT $40000宜家6WEEK

so good ar(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

太古達人 發表於 19-2-12 17:51

Congrats
接你好孕

別墅

pinkuma 發表於 19-2-12 18:14
so good ar(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

醫生當時有冇叫妳抽多幾次卵?
送x鳥話要

別墅

pinkuma 發表於 19-2-12 18:38
醫生當時有冇叫妳抽多幾次卵?
送x鳥話要

做ivf時有冇做埋子宮鏡檢查ga?

大宅

抽一次, 沒有子宮鏡檢查

大宅

hr522 發表於 19-2-12 11:45
留係果邊咁耐好似有d悶咁你留咗係果邊幾耐?

Day 2 過去 Day 14走。 共11日。
老公day 9先來⋯day 10 留丁抽卵。

我又唔覺悶。週圍行下玩下。
同埋day2-day5 我有約朋友同我一齊去玩

別墅

pkh0207 發表於 19-2-12 19:00
Day 2 過去 Day 14走。 共11日。
老公day 9先來⋯day 10 留丁抽卵。

厲害~我怕自己一個
咁你係再過去放胎?

別墅

我想問做ivf前會安排做d咩野檢查先開始做ivf ga?
Day 幾過去會好d? 因為唔想會咁多轉。。。冇咩假

複式洋房

回覆 FaMaBB 的帖子

Thanks Sis

大宅

pinkuma 發表於 19-2-12 19:38
我想問做ivf前會安排做d咩野檢查先開始做ivf ga?
Day 幾過去會好d? 因為唔想會咁多轉。。。冇咩假
...

其實你越無假越會飛多幾轉。因為可能會即日來回。
而且如果回診日卵子唔夠大可能又要飛多次或stay 多1-2日。建議預鬆返小小時間。另外,如果衫診日係打算即日來回,記得訂最早機去最遲晚機返香港。

但講真,ivf 心態都好緊要。飛來飛去又趕來趕去身心都累啦。

別墅

pkh0207 發表於 19-2-12 22:21
其實你越無假越會飛多幾轉。因為可能會即日來回。
而且如果回診日卵子唔夠大可能又要飛多次或stay 多1-2日 ...

其實預飛3-4次,每次留3日,希望夠啦

大宅

pinkuma 發表於 19-2-12 22:30
其實預飛3-4次,每次留3日,希望夠啦

初診其實一日就夠。約好期先訂機票。
想即月開針就約day1/2 . 無特別既可以任何一日初診,m到後香港自行開針。
如果你係放星期六日既,初診可以擇星期六,咁就可以請小一次假。不過星期六會等較耐同埋看診時間會較夜。(上午瑋哥做植入,正常初診星期六看症時間都係下午)
回診建議留多2日。因為你唔知夠唔夠大嘛。唔夠又要等/飛返香港過2日再飛返來。
抽卵後如果無假可以先飛返香港。植鮮胎既3日後再返來。雪胎既就下個月或再之後你想植入果個月再飛過來。

別墅

pkh0207 發表於 19-2-12 22:48
初診其實一日就夠。約好期先訂機票。
想即月開針就約day1/2 . 無特別既可以任何一日初診,m到後香港自行開 ...

好清楚喔~謝謝你
係呢,請問你係咪王家瑋做?是否一次成功?

首頁
12345...19

尾頁

跳至