自由講場

跳至

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我忍左好耐先晌呢度開post呻

兩個都OK, 但係有時晌街度, 三個人一字排開黎行, 你知香港地條街有幾寬, 幾乎霸晒成條街咁滯, 最慘佢地一邊傾一邊慢慢行, 你晌後面既要避開迎面而來的人, 又要眼明手快揾位攝上去越過路霸, 真係好煩!

最癲一次我試過前面係四個女學生, 撓住手一齊行.......大佬呀, 你地以為拍緊青春劇咩......

firstfirst    發表於 19-2-4 13:43

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

係啦……衰格

大宅

2019新春慶豚圓

有時仲要響出入口、電梯口停低一堆人或者慢慢行,真係剎制都剎唔停,撞到大家都唔好啦

wcpcelia    發表於 19-2-2 18:37

男爵府

回覆樓主:

我都覺

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

同感
d人好鐘意慢慢行,好似喺公園散步咁
大佬呀,你嘅慢步阻住左好多趕時間嘅人,特別係返工時間,阻住哂

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我都試過,遇著成班學生,過完一排又一排。

男爵府

2019新春慶豚圓

成日都見呢d白痴,一係繁忙時段教bb落樓梯...都唔知佢地個腦要黎做咩

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 大廚勳章

phoenixM 發表於 19-2-2 14:56

兩個都OK, 但係有時晌街度, 三個人一字排開黎行, 你知香港地條街有幾寬, 幾乎 ...

好多一家三口一家四口都係咁啦。。好親子㗎。。但係真係阻住囉。。又慢慢行。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

兩個都OK, 但係有時晌街度, 三個人一字排開黎行, 你知香港地條街有幾寬, 幾乎 ...

我都好憎人咁
自己教女會叫佢行埋一邊,咪阻住人地

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

伯爵府

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

seaheart88 發表於 19-2-2 15:08
好多一家三口一家四口都係咁啦。。好親子㗎。。但係真係阻住囉。。又慢慢行。。。
...

即係好似 d 爸媽,兩個拖住個細路行返學。
仲有個賓賓。
唔明佢地點解唔覺阻住後面.
兜出馬路。唯有咁先超前到

公爵府

路窄,真係唔好做人牆!唔係人人都好似人牆咁休閒!趕時間的人很多!

子爵府

回覆樓主:

真係好怕!再加上趕時間,更憎!成條街你行哂咩!

珍珠宮

回覆樓主:

我都好討厭

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我叫呢啲係猛龍特警隊

寶褓保補    發表於 19-2-3 23:34
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

係幾討厭

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 大廚勳章

ballball329 發表於 19-2-2 15:13
即係好似 d 爸媽,兩個拖住個細路行返學。
仲有個賓賓。
唔明佢地點解唔覺阻住後面.

係旺角或者佐敦最繁忙出口嘅樓梯兩個大人拖一個BB慢慢學上落樓梯。。。呢啲父母個腦唔知諗乜?
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

回覆樓主:

公園散步徑都要熟性
3個師奶平排而行吹水
跑友無路可越過

wcpcelia    發表於 19-2-2 18:37

珍珠宮

2019新春慶豚圓

呢個舖我想出左好耐

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我都好討厭咁樣一排咁行..大佬呀後面成村人..你仲要慢慢咁行..
試過遇到一家4口..阿媽拖住個細B..阿爸拖住個大B..一字排開咁行...

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊