美容扮靚

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

佩帶"拋棄型"隱形眼鏡的媽媽請進來分享!

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

Re: 佩帶"拋棄型"隱形眼鏡的媽媽請進來分享!

我相信隱形眼鏡本身是無問題,可能是你拿出或配戴時手指甲"high"倒,應該要用手指頭有肉的部份去接觸眼鏡。

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我都係用這個牌子,但係好多時未用都已經裂咗嫁啦.

子爵府

我用同一牌子多過2年, 一拿出來便裂的只試過2隻, 亦不能肯定是否我取出時不小心被指甲碰到!

我自己沒有留長指甲一段長時間, 近一年已經沒有一開盒便已裂的問題了。

「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

洋房

Hello,

我戴了好幾年,初初好少裂,近兩年我都覺得差了,我問過視光師,他說可能是個夾的膠硬化,一夾會夾裂,換個一個可能好些,我換過後,少裂了很多,但仍有這情況出現。

子爵府

我現在係用呢隻牌子嘅1-Day,未試過"裂",不過另一牌子"Focxx Dailxxx 就試過,我無留指甲
會唔會係水貨質量有不同呢?因為我在唔同眼鏡公司配con同一牌子包裝也有分別(我唔識分水貨行貨...)
我無用夾夾con,係洗乾淨手就咁拿上來戴

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我係佩帶1個月即棄隱形眼鏡都未試過有問題出現, 我係用博x倫。
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

I am using FOCXX DAIXX for a long time, no this thing happen for me.

民房

我都係佩帶博x倫1個月即棄隱形眼鏡超過六年,都未試過有問題出現。

大宅

Johnxxx Acuvxx我帶戴左好多年啦~! 但真係批批貨唔同架~! 有D戴足兩星期都無問題, 有D戴左一兩日就報銷, 有D重衰, 一拎起就爛~! 所以一覺個CON有問題, 就最好成批退貨, 因為經驗話比我知發現一個爛左, 通常其他同一批購入都會有同樣問題~~!
[img align=left]http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/img/Mice__/Mice__Drawing_prv.gif[/img] 不忍用杖打兒子的, 是恨惡他; 疼愛兒子的, 隨時管教~! ~ <箴言>

子爵府

我戴左1-day都差不多五年lu, 一直都無發覺有裂既問題, 但唔知點解近日覺得對眼好乾, 係咪已經唔可以戴con呢? ?-(

子爵府

好媽媽勳章

kwan0520 寫道:
I am using FOCXX DAIXX for a long time, no this thing happen for me.

me too! 我用左幾年都未試過裂.

別墅

我戴左con 7年,johnxxx 1-day,同博x倫1-mth 都有用,間唔鍾都有一開就見裂(3-5次度),更試過有次開出係吉ga! 不過未試過洗裂,本人係有留指甲的!

mr1212
對眼好乾,除左天氣影響,長時間帶著都會ga,其實視光師建議最好1日帶最多8 hrs.不過大部份香港人都好難做到,但豈馬一返到屋企要即刻除,1星期1日唔帶,比對眼休息,會減少對眼睛損耗,如果有事嚴重既話會盲ga.你記得比對眼休息下
該用戶已被刪除

子爵府

好媽媽勳章

我戴Focus Daily都幾好, 無裂無吉盒, 仲平d. 不過我聽過Focus Daily無Acuve咁多水份. 我自己就無咩問題, 可能對眼夠水份(我係喊包黎架~~) :mrgreen:

珍珠宮

我曾經問過眼鏡店老板, 佢叫我响未撕開蓋面張紙之前, 先將盒CON搖一搖, 因為有時其實係個CON貼左响蓋面, 當我地撕開時整爛左, 如果搖一搖, D水會浸到個CON, 咁就可以被左黎個問題, 我自此之後, 都真係冇試過有爛既情況喇, 你地都可以試下.

大宅

TungTungC 寫道:
我都係佩帶博x倫1個月即棄隱形眼鏡超過六年,都未試過有問題出現。

我同tungtungc一樣, 都無問題

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

m9394pp 寫道:
[quote]
TungTungC 寫道:

我同tungtungc一樣, 都無問題[/quote]

Touch wood先...我都未試過布問題bo

大宅

我就戴JohnX AcuX Daily,試過幾次打開已裂
夢,使軟弱的人堅強起來

複式洋房

請問戴JohnX AcuX Daily嘅姐妹, 妳地買幾多$? 我買$900四盒, 唔知有冇貴到?

首頁

尾頁

跳至