意見反饋
義工

3歲或以上 今日: 2|主題: 6026

你地小朋友會在親戚面前特別唔聽話嗎?

男爵府

國民生產總值:7447

2019新春慶豚圓 2019勳章

我個小朋友天性活潑,坐唔定,由於男家嗰邊得佢一個小朋友,個個都錫+寵愛到不得了,每次聚會見面我個小朋友都痴住佢地玩唔理我同老公,我地比既指令完全唔聽,總之一去到男家嗰邊佢就好似甩縮繩馬榴咁唔聽話,如果我地鬧佢,佢找到好多靠山。想問這情況普遍嗎?

王國熱話
好煩,奶奶成日望住我
你地過年畀幾多錢老爺奶奶?
入門10年仲叫我\'阿邊個\'
99封吉利是比我

珍珠宮

國民生產總值:43379

2019新春慶豚圓

我覺得佢喺公公婆婆屋企係最放鬆最放肆嘅

珍珠宮

國民生產總值:45020

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

小朋友真係好醒目㗎,佢自己自己大把靠山,肯定唔會聽你地話

珍珠宮

國民生產總值:43379

2019新春慶豚圓

我要做媽媽 發表於 19-2-6 23:44
小朋友真係好醒目㗎,佢自己自己大把靠山,肯定唔會聽你地話

非常同意,特別係係公公婆婆度,覺得佢地就係佢嘅靠山

翡翠宮

國民生產總值:91329

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁得返你地時, 佢會好聽話嗎?

男爵府

國民生產總值:7447

Pollyowen 發表於 19-2-8 15:05
咁得返你地時, 佢會好聽話嗎?

會呀

子爵府

國民生產總值:13125

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我仔都會
平時好乖好聽話
去到婆婆/多親戚朋友到, 鬼上身咁
, 變左另一個人

男爵府

國民生產總值:8723

2019新春慶豚圓

heily123 發表於 19-2-3 23:19
我個小朋友天性活潑,坐唔定,由於男家嗰邊得佢一個小朋友,個個都錫+寵愛到不得了,每次聚會見面我個小朋 ...

小朋友一有靠山係會唔聽話嘠喔。呢點正常嘠

大宅

國民生產總值:2191

2019新春慶豚圓 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我仔一上到老爺奶奶屋企就黎料

大宅

國民生產總值:4017

我個小朋友天性活潑,坐唔定,由於男家嗰邊得佢一個小朋友,個個都錫+寵愛到不得了,每次聚會見面我個小朋 ...

係呀,我個女都係咁,所以有時好怕見男家人,阿婆婆有時都會幫手話下教下佢嘅,但我姑奶呢就好種佢 所以我好唔鍾意佢地見囉

禁止訪問

國民生產總值:349

2019新春慶豚圓

男爵府

國民生產總值:9073

2019新春慶豚圓 2019勳章 DHA勳章

回覆 heily123 的帖子

我囡相反.

同我一齊最百厭((有時我都治唔到佢, 要99出動去治佢)
面對其怹親戚/表哥/表姐就會扮乖...自已食飯.

((申利. 3歲半)

公爵府

國民生產總值:27430

2019新春慶豚圓

如果翻去男家先咁,其實可以理解,如果唔係好過分嘅,俾佢玩下囉

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.