親子旅遊

跳至

首頁
12345...17

尾頁

寶石宮

2019新春慶豚圓 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

原來出左遊記, 反得開心啲

水晶宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章 大廚勳章

TMC3012 發表於 19-2-5 16:14
原來出左遊記, 反得開心啲

我想幫下大家農曆新年去台北情況

水晶宮

yocomama 發表於 19-2-5 16:09
支持我初三都飛過黎呀請問無老鍋你有無book檯?
我想好似你咁一到步就去食,但唔知walk in有 ...

我有book啊,但夜晚9:30先去到都已經冇咩人了

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

[quote]ada29 發表於 19-2-5 16:19
我有book啊,但夜晚9:30先去到都已經冇咩人了
ok thx

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

支持樓主!
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

大宅

ada29 發表於 19-2-4 01:36
今日係機上已經聽到好幾次講播提醒旅客唔可以帶豬肉食物入境,落機未過關已經大排隊安檢照X光,非常認真, ...

想問樓主,豬肉制品係咪唔可以帶去台灣?但可以由台灣帶回香港呀!

大宅

ada29 發表於 19-2-4 13:11
酒店升級4人房超讚,10樓食早餐地方有免費飲品及麵包,11樓有免費洗衣及乾衣

我上年年中都住過,不過冇窗,床矮左D
最正係24小時都有免費野飲

水晶宮

TracyCheng929 發表於 19-2-5 19:33
想問樓主,豬肉制品係咪唔可以帶去台灣?但可以由台灣帶回香港呀!

入境一定唔得,守衛森嚴,出境應該冇問題

大宅

ada29 發表於 19-2-5 19:35
入境一定唔得,守衛森嚴,出境應該冇問題

唔該曬

水晶宮

TracyCheng929 發表於 19-2-5 19:35
我上年年中都住過,不過冇窗,床矮左D
最正係24小時都有免費野飲

係啊,我就係見佢地有免費飲品,洗衫又免費

水晶宮

TracyCheng929 發表於 19-2-5 19:36
唔該曬

唔洗客氣

子爵府

ada29 發表於 19-2-4 22:24
Hotel M台北精品酒店

我下星期都係住呢間
請問邊到睇櫻花

水晶宮

算死草 發表於 19-2-5 19:47
我下星期都係住呢間
請問邊到睇櫻花

上面有寫,你睇返

水晶宮

第三日大年初一,昨晚太多人洗衫,一早起身先上天台洗衫,見到好多白鴿,係唔怕人既早餐款式唔同,但選擇唔太多

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

水晶宮

兩日朝早都有毛毛雨,好彩每次開始出發都冇落,真感恩今日上午行程係去內湖區白石湖摘士多啤梨,網上有網友介紹泊車地方係碧山巖最好,但今日大年初一實在太多人,停車場全爆滿,唯有過返草莓園泊車,泊車後先發現好多間既士多啤梨都已經被摘晒,最後只係買少少野食就離開,白石湖真係較值得來,大家可以試草莓香腸,台幣35,雖然味道偏咸,但有士多啤梨味既香腸都幾特別

水晶宮

拖拖拉拉下已經中午12:00,好彩我兩手準備,白石湖冇得摘就即刻聯絡早前已問的另一間,佢地話有士多啤梨摘就即揸車去,車程都係15分鐘左右,真開心但原來尼間係山上好高既位置,冇車根本去唔到,怪不得仲有啦農曆新年關係,所以士多啤梨價錢由250斤升到350斤,尼間地方偏僻,所以冇其他野玩,除左士多啤梨仲有菜同蘿蔔摘,我地今日摘既係叫蘋果草莓,味道唔會超甜又唔太酸,都算可以

水晶宮

完成摘士多啤梨後就再出發去十分瀑布,其實10月時已經嚟過,但今次係亞女指定要嚟,因為佢未睇過,有一次經驗今次叻左,車最好泊係近十分老街,到步先簡單食少少野,遊客地方食物一般,醫肚後就出發先行去十分瀑布,冇第一次嚟咁興奮,但瀑布依舊咁靚,小店既火龍果同菠蘿勁大,回程見到火車經過

水晶宮

再回十分老街,上次太晏嚟,小店大部分都關門,今次真好,大部分都有開,今次依舊冇放天燈因爲太唔環保了,兜個轉便起程出發去宜蘭,車程要1個鐘多少少,到達先去酒店,其實唔可以講係酒店,似商業住宅多,酒店冇門牌,都幾難搵,而且價錢唔平,應該話幾貴添,房環境一般但有個好大既溫泉池,有小朋友真係可以當迷你泳池游水,溫泉池都幾深,所以要好小心

男爵府

ada29 發表於 19-2-4 13:24
再到林口三井outlet,亞女指定要試

ADA29,

請問係8#的那些PANCAKE是在林口三井 Mitsui Outlet Park 內的其中一間餐廳吃的, 對嗎?

我入左官網都找吾到呢間, 是叫 Kiseki Pancake 嗎? 可否講下大概在OUTLET咩位置. THANK YOU!

水晶宮

放好行李第一時間落街搵野食,礁溪好熱鬧,四圍都係人,同台北比較真係差好遠,搵到一間平民價錢小炒,味道可以價錢平,多台灣人食

首頁
12345...17

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊