嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

我完全唔識煮飯 黎緊要準備加固食物,請問有冇d 好用的煮食工具可以介紹下?

唔該

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

或者有冇d煲係.... 掉哂所有野落去 按個制就得?
大事化小, 小事化毛.........

男爵府

kmbb519 發表於 19-2-4 01:47
我完全唔識煮飯 黎緊要準備加固食物,請問有冇d 好用的煮食工具可以介紹下?

唔該:kissyou ...

好多bb用品既牌子都有出食物蒸煮搞拌機,你可以買一部,通常係蒸完再搞成蓉

大宅

或者有冇d煲係.... 掉哂所有野落去 按個制就得?

燉盅 連火都唔洗睇 不過時間耐啲

唔該:kissyou ...

Hello kmbb519,正如樓上JM咁講,攪拌機的確係高效率的碾磨工具,除此之外,剪刀、磨棒、刨絲器、有坑紋的碗碟、湯匙都可以製作出不同質感的食物泥。更可參考以下衛生署的資料,包括處理BB食物的工具、基本製作技巧。https://www.fhs.gov.hk/tc_chi/health_info/child/14732/index.html BB宜家幾大呀?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

大宅

我買佐Tomme Tippee,暫時未用,未知效果如何

首頁

尾頁

跳至