懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇人好似我一知道有bb,就一直岀風癩,食乜都岀,搵唔到源頭,有時候㾗到瞓唔到,要食藥,突然瞓瞓吓都會痕醒,我就係岩岩瞓緊覺的,㾗到醒哂睇過家庭醫生話唔關bb事,但我未知懷孕前,係無岀風癩,依家就不停岀,又怕食藥太多會影響bb,忍到就快忍無可忍,有冇人可以救救我吖!

子爵府

福來 發表於 19-2-4 05:10
有冇人好似我一知道有bb,就一直岀風癩,食乜都岀,搵唔到源頭,有時候㾗到瞓唔到,要食藥,突然瞓瞓吓都會 ...

睇婦科醫生問下

洋房

回覆樓主:

下星期去睇醫生,希望快d無哂風癩啦!

大宅

我係十幾週時突然出過幾日,婦科醫生都話唔容易肯定是咩因素誘發的,有機會是荷爾蒙、食物或外在接觸到敏感源.....我就在網上見過話食唔太新鮮的野都有機會,我那時食過鯪魚肉,但當時唔覺唔新鮮、亦食過樽裝泡菜等....而我亦有即更換床單、被舖,仲吸埋塵(及塵蟎)...不斷搽潤膚膏,幸過了關,但都驚唔知邊日又返黎

洋房

圖圖 發表於 19-2-9 03:59
我係十幾週時突然出過幾日,婦科醫生都話唔容易肯定是咩因素誘發的,有機會是荷爾蒙、食物或外在接觸到敏感 ...

你講個二樣食物我都有食,不過我起前無食過,我開頭都以為係敏感,所以床單我換得好密,試過嘅食物第二日都唔會再食,睇吓係咪會唔起,實際緊係無啦,日日都起,由早到晚,太辛苦我都投降要食藥啦!我發覺d血好熱,老公話,陀穩定,就去睇下中醫,可能我未有b時,我好鐘意食辣同燒肉炸物,因為十二月真係食好多熱氣野,濕毒積聚太多喎,依家就忍下先,食得清淡d!謝謝你們

首頁

尾頁

跳至