意見反饋
義工

少年成長 今日: 1|主題: 14738

小朋友幾時至有青春期既反叛表現?

複式洋房

國民生產總值:167

2019新春慶豚圓

8歲幾男仔又搏咀又反叛算早嗎?

王國熱話
輕便好用bb車
網上訂Pampers ichiban
AQ 好用嗎?
JM會唔會揀泡泡沐浴露比bb?

複式洋房

國民生產總值:366

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我仔都係8歲好明顯開始有準備踏入青春期的表現,覺得自己大個仔有主見,驳嘴,唔耐烦的樣子。

民房

國民生產總值:7

granja 發表於 19-2-4 06:36

其實本人有些都想和各位媽媽and爸爸分享!我是一個有三位小朋友的爸爸。而他們都中四、中五了!最細的小兒剛剛六年級!而第1!我自他們細個的事候!常常和他們一起閱讀書本、睡前講故事、 自小就要用心聆聽佢哋講過既每一番說話! 甚至乎放學後回來同你分亨既事物!是好重要。是小朋友和你 建立一個良好嘅關係的機會(緊記) 所以三位小朋友在屋企、學校、 事無大小 都會和我分享或者 徵詢意見! 當我大仔同二仔踏入中學中一時間! 其實我心裏都好擔心 。因為喺網上 、甚至係家長的口中 都說小朋友喺中一二最容易學壞 因為是青春期! 但到現在回頭想想 擔心的真是泿費了! ……待續

大宅

國民生產總值:1142

2019新春慶豚圓

granja 發表於 19-2-4 06:36

我女十一歲駁咀態度不耐煩 唉

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.