意見反饋
義工

育兒好物 今日: 0|主題: 92834

[護理] BB防曬推薦

別墅

國民生產總值:919

2019新春慶豚圓 2019勳章

十個月大bb擦邊個牌子防曬好?唔想笠,有冇好介紹!thx!

王國熱話
濕疹問題今年嚴重左,入左冬仲係又痕又...
我囡囡因尿道炎 傷到腎 來緊要做微創手術...
想問下你地有冇幫new born bb用沖涼液?
浸大中醫孫素明

回覆 愛笑小寶寶 的帖子

Hi 愛笑小寶寶,俾BB接觸陽光,可以令身體合成維生素D,有助吸收鈣質,令骨骼強健,增強免疫力。 6個月以上嘅小朋友做戶外活動搽防曬,媽媽可以選擇性質溫和、成份天然、不含化學劑、專門設計俾BB/小朋友用嘅防曬乳/劑,第一次用時媽媽先係BB手部搽少少測試佢有冇過敏反應,同埋選擇陽光溫和嘅時候先俾BB曬太陽,如果留係陽光下時間比較長,都建議帶帽、遮、或者著長袖/薄身嘅衫架。

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

國民生產總值:302

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

我知有隻防曬專for一歲或以上大既小朋友用 叫做Marine Blue 粉紫色果隻 成份天然零香料 敏感肌都用得~每次經過"123 BY ELLA"都見到 但BB而家先10個月大 建議再大個啲先搽防曬會好啲

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.