懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

babyleung2019 發表於 19-2-4 15:39
小產了,之前入左急症屋企人返緊工都即刻仆過黎睇我,搬左返呀媽屋企住坐個小月,呀媽每日煲薑水俾我洗手抹 ...

真係自己父母最錫自己,不求回報地付出。

珍珠宮

回覆樓主:

其實有時,見人地小產,真係唔知應該要點,又怕講錯野,可能你6299係怕問起你,你會傷心呢~始終你娘家嘅人先會比較了解你~
好好坐小月,bb好快再見~

複式洋房

回覆 ChansBB 的帖子

我同你情況差吾多,我初一老公開車上大陸,過關我要罰企暴晒個幾鍾等我老公,已經感覺吾好,之後開車無耐,佢話睇吾到成個水渠蓋咁大個孔衝過去,加上佢開飛仔車避陣已經係DUN,我即刻標冷汗離心,少少痛中午反到目的地,少少啡,晚上血絲,第朝小便擦個時見晒紅即刻搵醫院親戚帶我做助產士帶我醫院,拎鴨KIM塞我下面,超多血出黎,再超聲波話我胎得6周無心跳我應該7周幾8周,驗血話孕子數差好遠,幫吾到走左,初三反黎睇私家急症,跟開我醫生無反急症醫生咩都無做,收500痴線,第二日醫生反黎照話我足8周SIZE正常不過無心跳,叫我即去急症驚我血崩,去威記,正PK我已經分流係緊急,流緊血作小產等左2個幾鍾一路痛到喊標冷汗排埋胎出黎,完全無人理我,跟住我都排左佢先叫名,個姑娘重俾個杯我叫我自己去廁所胎入樽,急症醫生叫我上房訓一晚俾婦科驗下,上到房我已經好肚餓,佢姑娘話吾準毓,見完醫生先,到見醫生醫生又鴨KIM,陰超話我自己排得好乾淨,LUN巢,子宮無問題,子宮都自然收宿反,好似順產咁,話俾我出去食飯,跟住反床姑娘叫我等陣先,等陣之後又串串咁講你買外賣吾好出去,我話醫生俾,姑娘又講驚我出血,我咪鬧
佢,(你驚我出血,我係急症2個幾鍾又吾見你地驚我都未投訴你地,攪都我流產無人理,你呢家先黎驚,我話要出院,佢又話問下先,我等左一陣,聽到佢細聲講由佢等下先,我咪嬲自己換衫走,反到屋企,我C6同62講左小產(無解釋係佢自己開車吾小心)擺我上枱,我62話我有無攪錯,之後一個電話無打黎...都係我媽今日過黎燉雞俾我食

大宅

cclau2046 發表於 19-2-9 10:23

我同你情況差吾多,我初一老公開車上大陸,過關我要罰企暴晒個幾鍾等我老公,已經感覺吾 ...

咩叫有冇攪錯

不過坦白
我第一次流產係威記都有不快經歷,係因為d程序
我轉左去qe
好好好好好多囉真係

複式洋房

其實突然出血如果走去QE急症佢會吾會趕你走?

大宅

cclau2046 發表於 19-2-9 10:50

其實突然出血如果走去QE急症佢會吾會趕你走?

咁一定要之前有registration

不過你當行過時最近係佢
就會由急症門診咁開始排黎睇
但就未必可reg做婦產科case呢冇住址證明

大宅

cclau2046 發表於 19-2-9 10:23

我同你情況差吾多,我初一老公開車上大陸,過關我要罰企暴晒個幾鍾等我老公,已經感覺吾 ...

你老爺一句安慰說話都冇咁衰。
咁你老公有冇安慰返你?

Btw, 我明白你當時心情好傷心, 但比你鬧果個又好似無辜左d⋯⋯⋯不喜勿插

民房

我好彩老爺奶奶, 自己媽媽都對我好好
anyway, 多D休息, 好番哂後就做多D運動, 最緊要身體健康
小B好快就番黎架喇

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

算系看透喇,對方只要緊張個孫,緊張我哋只要父母。

複式洋房

babyleung2019 發表於 19-2-4 15:39
小產了,之前入左急症屋企人返緊工都即刻仆過黎睇我,搬左返呀媽屋企住坐個小月,呀媽每日煲薑水俾我洗手抹 ...

永遠都真係自己父母最錫自己 我之前都小x過 之後無耐有左 我99都無特別煲過咩湯比我飲 所以我坐月返左娘家坐 到坐完月返到去 我99都只係會顧自己 bb已經係我主力湊 佢連煮個飯都勁晏先比我食到 仲要係無咩送好食 真心返到去個10幾日就想即刻搬返娘家繼續住

大宅

有同感 :( 小產後 對方屋企人失唒蹤 一句問候都冇,只有我媽媽保薑水 整補品比我 但我又要返工 我媽又要返工 只係坐左5日月就算 ,下次再有bb時都唔知佢地會點了 但自己心裏有數

複式洋房

o12345678 發表於 19-2-4 17:26
剛辭職發現有左 之後小x 老爺知道第一件事係叫我快d搵工 仲話我冇用

好口臭:(

男爵府

Yylum 發表於 19-2-28 19:01
好口臭:(

都過去就算了 依家有左個仔 都睇開左

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我媽媽都係好似妳媽媽咁幫得手,有時候雖然覺得佢啰嗦,但真係好重要

洋房

自己啊媽始終都系最錫自己 我上一次小產都系錦 仲要撞正系我媽生日個一日你奶奶算好啦 系你有左既時候仲會問候下你 !我99由我第一次有左 到無 再有左 都好似無動於衷 仲要系人地面前話全靠佢識人 先可以幫我保到個胎

首頁

尾頁

跳至