自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

我麻麻地金鷹,細個最開心收到積及橙味呀

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

金杯牛奶味好香滑。
金鹰鐘意三小粒個隻, 牛奶, 橙味, 咖啡味。

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

為逝去的!

大宅

Giant 發表於 19-2-4 15:50
每逢過年,都會諗起呢款朱古力。以前家貧,過年收到呢盒朱古力及藍罐曲奇真係開心到瞓唔著,好想快D到新十 ...

金杯同旋風朱古力

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都好鍾意金鷹

侯爵府

twotigers 發表於 19-2-4 20:51

有,但改咗名叫麥維他朱古力橙餅

好耐無食了
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

子爵府

回覆樓主:

路過比我up 兩句
以前細個屋企窮,我相信過年系父母最頭痛既日子,包利是,買新衫,拜年都要手信。
但呢啲手信又真系幾好食,金杯 金鷹 旋風。
發達糖 白兔糖平過朱古力,所以比較普遍。
而家環境唔同,條件好左,送金莎比人都唔多鐘意(太普通卦)。
祝大家豬年行好運,身體健康! :gung: :gung:
Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

好懷念金杯朱古力!

琥珀宮

畀面勳章

樓主唔講起都忘記左vanhouten 呢隻牌子

珍珠宮

SaBB 發表於 19-2-5 08:46
好耐無食了

百佳,惠康有

大宅

cattz288 發表於 19-2-4 20:04
未食過! 係咪好似金莎?

唔係!個樣係咁嘅

大宅

cattz288 發表於 19-2-4 20:04
未食過! 係咪好似金莎?

食過嘅人就會知,好食過金莎一百倍

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

WuBBLittleStar 發表於 19-2-5 15:22
唔係!個樣係咁嘅

我記得個樣, 但無食過
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

WuBBLittleStar 發表於 19-2-5 15:25

即係點? 全粒朱力?
放下自在

大宅

睇到依個post即刻好想食朱古力! 我最中意食lindor

大宅

cattz288 發表於 19-2-5 15:47
即係點? 全粒朱力?

中間有一粒榛子果仁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

WuBBLittleStar 發表於 19-2-5 15:25

嗰個時代呢盒係高檔貨呀!我家通常收雞肶餅、嘉頓什餅和發達糖。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

公爵府

ching1972 發表於 19-2-4 17:50
旋風朱古力

我都好喜歡
好正,好大粒,果個橙色玻璃紙夠經典

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

Giant 發表於 19-2-4 15:50
每逢過年,都會諗起呢款朱古力。以前家貧,過年收到呢盒朱古力及藍罐曲奇真係開心到瞓唔著,好想快D到新十 ...

懷念金鷹朱古力

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主

首頁

尾頁

跳至